Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jorid (24) og vennene samlet i leilighet ved EU-parlamentet: - Det er såklart ubehagelig

Holder seg inne etter terrortrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den belgiske hovedstaden er i dag mål for en alvorlig terrortrussel - noe som gjør at både kollektivtrafikk og butikker er stengt over stort sett hele hovedstaden. På sentrale steder står væpnet politi. Belgiske myndigheter anbefaler folk å holde seg unna store folkemengder og offentlige plasser som flyplasser og togstasjoner. 

I en leilighet midt i smørøyet, like ved Europaparlamentet, er norske Jorid Nordmelan (24) fra Namsos i Nord-Trøndelag.

- Vi har valgt å samle oss i en leilighet, flere venner og kolleger. Her vil vi holde oss inne og følge rådene som er sendt ut fra norsk UD, sier hun til Trønder-Avisa, som først snakket med 24-åringen.

Da Dagbladet ringte henne i 16.30-tiden var hun på besøk til en annen nordtrønder, Randi Ness fra Lierne, som er rådgiver for generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO.

Les også: Full terroralarm i Brüssel

- Føles ubehagelig Nordmelan jobber som praktikant i den norske EU-delegasjonen, og sier den økte terrortrusselen påvirker alle i den belgiske hovedstaden.  Det har vært økt fokus på terror hele uka, etter terrorangrepene i Paris. Først var nivået på 2, før det ble oppgradert til 3 - som er det nest høyeste nivået. I natt ble terrortrusselen altså skrudd opp til aller høyeste nivå. 

- Det føles ubehagelig, men det har nesten blitt litt «bygd opp» fordi det har vært høyt beredskapsnivå i Brüssel hele tiden fram til man nå er under alvorlig trussel. Vi er bare glad de tar det seriøst,  sier 24-åringen.

Presis info Ifølge The Guardian er nærmest hele Brussel stengt. På bilder fra den belgiske hovedstaden som har kommet i formiddagstimene, ser man et stort politi- militærnærvær i gatene.

Grunnen til at terrorberedskapen skjøt i været i natt, er «basert på ganske presis informasjon om at det er risiko for et angrep som det som fant sted i Paris ... hvor flere personer med våpen og eksplosiver utførte angrep, kanskje til og med på flere steder samtidig», melder AP.
 
Politiet er ennå sparsomme med opplysninger for hvorfor de har terrorberedskapet på høyeste nivå i den belgiske hovedstaden, skriver Le Monde.

Fant våpen og kjemikalier Avisa skriver imidlertid at det mistenkes at en av terroristene som står bak angrepene i Paris, Salah Abdeslam, nå befinner seg i den belgiske hovedstaden,

Det er også kjent at politiet skal ha funnet våpen og kjemikalier i en leilighet i bydelen Molenbeek i Brussel i går kveld, ifølge nettstedet DH.be.

- Vi vurderer at vi nå har en alvorlig og overhengende trussel som krever å ta konkrete sikkerhetstiltak, samt konkrete anbefalinger til befolkningen, melder belgiske myndigheter, ifølge den belgiske avisa l'Avenir.

STRENGT: Det er satt inn strenge sikkerhetstiltak i Brussel etter at trusselnivået ble økt i går. Midt i smørøyet, like ved Eu-parlamentet, er Jorid Holstad Nordmelan fra Namsos. Foto: AFP/ NB Scanpix / Privat.
STRENGT: Det er satt inn strenge sikkerhetstiltak i Brussel etter at trusselnivået ble økt i går. Midt i smørøyet, like ved Eu-parlamentet, er Jorid Holstad Nordmelan fra Namsos. Foto: AFP/ NB Scanpix / Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media