Jorja Halliday (15) døde

Jorja (15) skulle få vaksine - døde

Samme dag som Jorja Halliday (15) skulle bli vaksinert, døde hun som følge av coronasykdom. Nå advarer moren unge mennesker om å ta lett på sykdommen.

DØDE: Jorja Halliday døde samme dag som hun skulle ta coronavaksine. Foto: GoFundMe
DØDE: Jorja Halliday døde samme dag som hun skulle ta coronavaksine. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

For kort tid siden testet 15 år gamle Jorja Halliday positivt på covid-19. Den engelske jenta fra Portsmouth hadde ifølge moren Tracey ikke hatt noen underliggende sykdommer, men hadde fått influensaliknende symptomer.

Derfor tok Halliday en PCR-test, som viste seg å være positiv.

The Guardian skriver at 15-åringen hadde problemer med å spise, dagen etter den positive prøven, og at tilstanden forverret seg.

Innlagt

Halliday ble satt på en antibiotikakur, men da legene oppdaget at pulsen hennes hadde steget til det dobbelte, ble hun innlagt på sykehus.

- De innså hvor seriøst det var, og jeg fikk fortsatt lov til å ta på henne, holde henne i hånda, klemme henne og alt sammen. Jeg er fortsatt på det stadiet der jeg ikke kan forstå hva som har skjedd, sier moren Tracey Halliday, ifølge The Guardian.

MARERITT: En 19-åring fra USA våknet opp til et mareritt etter at hun ble coronasyk samtidig som hun gikk på legemiddelet isotretionin. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Men etter at Halliday ble innlagt på sykehus og seinere lagt i respirator, skjedde det tragiske. 15-åringen døde på sykehus kort tid etter hun ble smittet.

- Jeg var med henne hele tida. De prøvde å legge henne i respirator for å gi kroppen hennes en mulighet til å bli bedre, men hjerterytmen ville ikke stabilisere seg. Hjertet hennes tålte ikke belastningen, sier moren.

Den avdøde 15-åringen skulle egentlig ha tatt coronavaksine før hun ble smittet, men da hun endte i isolasjon ble timen forskjøvet - en time hun aldri fikk muligheten til å ta.

Moren advarer

Tall viser at det er registrert 137 000 dødsfall tilknyttet coronaviruset i Storbritannia. Av disse er svært få blant unge.

Moren til avdøde Halliday advarer nå unge mennesker om å ta lett på viruset, selv om statistikken viser at det sjeldent går ut over dem.

- Noen barn er litt uvitende om det. De sier «det kommer ikke til å skje med meg, det kommer til å gå fint». Jeg vil bare at folk skal vite at det kan skje hvem som helst og når som helst. Selv om du er ung og frisk, advarer moren overfor Sky News.

Moren forteller til samme nettsted at datteren døde av myokarditt - en betennelse på hjertemuskelen.

- En av de ansatte på sykehuset sa til meg at de kunne se at flere tenåringer på samme alder fikk symptomer som påførte betennelse i kroppen.

- I Jorjas tilfelle utviklet det seg til betennelse på hjertet, noe som er grunnen til at hjertet hennes ikke tålte respiratoren, sier hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer