Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jørn (27) måtte hoppe ut vinduet da jordskredet kom

- Gjørma står fra golvet til livet på en voksen mann.

KOM SEG IKKE UT: Ytterdøra ble blokkert av gjørme, så Jørn Pedersen så seg nødt til å hoppe ut av stuevinduet, da raset gikk i dag tidlig. Foto: Morten Drivdal / Privat
KOM SEG IKKE UT: Ytterdøra ble blokkert av gjørme, så Jørn Pedersen så seg nødt til å hoppe ut av stuevinduet, da raset gikk i dag tidlig. Foto: Morten Drivdal / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jørn Pedersen (27) måtte hoppe ut av vinduet da jordskredet raste nedover fjellveggen og rett inn mot garasjen og leiligheten hans på Moi i Rogaland i dag tidlig.

Det var like før klokka 07.30 nyttårsaften, at skredet gikk.

- Hoppet ut - Jeg lå og sov som en stein, og våknet av at naboen min ringte meg om at jeg bare måtte komme meg ut derfra, sier Pedersen til Dagbladet.

- Da jeg prøvde å åpne døra for å komme meg ut, silte gjørma inn i stua. Jeg hoppet ut av stuevinduet i stedet, sier han.

Sammen med 17 andre innbyggere, blant annet de andre beboerne i samme leilighetskompleks, er Pedersen nå evakuert.

- Jeg er nok den som er hardest rammet, carporten er totalødelagt og bilen ligger begravd. Inne i leiligheten står gjørmen fra golvet til livet til en voksen mann, forteller han. 

- Gjørma silte inn Pedersen bor alene i leiligheten, og forteller at han aldri har opplevd noe lignende.

RASTE NEDOVER: Jordskredet gikk like før halv åtte tirsdag morgen, da det fortsatt var mørkt ute. Beboerne i nærområdet er evakuert. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo
RASTE NEDOVER: Jordskredet gikk like før halv åtte tirsdag morgen, da det fortsatt var mørkt ute. Beboerne i nærområdet er evakuert. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo Vis mer

- Jeg trodde ikke det var mulig at noe sånt skulle skje. Det ser så trygt ut. Men, når det har regnet konstant i flere uker så kan jo alt skje, sier han.

Politiet startet tidlig tirsdag evakueringen av boligområdet. Skadeområdet er gjennomsøkt, og søket ble bekreftet avsluttet klokka 11.17.

27-åringen er glad det bare er snakk om materielle skader.

- Men jeg frykter det er fuktskader i leiligheten min. Det tar nok en stund før jeg får komme tilbake til leiligheten, sier han.

Pedersen søker i mellomtida ly hos et familiemedlem. Nyttårsfeiring blir det uansett.

I FULL FART: Politiet har i dag gjort søk for å se om det er fare for ytterligere skred. Ved 11-tida avsluttet de arbeidet. Foto: Foto: Morten Drivdal
I FULL FART: Politiet har i dag gjort søk for å se om det er fare for ytterligere skred. Ved 11-tida avsluttet de arbeidet. Foto: Foto: Morten Drivdal Vis mer

- Vi skal nok feire skikkelig uansett, ja. Vi kan ikke bare legge oss ned, vi får holde hodet hevet.

Like før 12 tirsdag formiddag, skriver Rogaland-politiet på Twitter at skadene gjelder to hus.

«Skader foreløpig begrenset til 2 bolighus med tilhørende garasjer. Ny vurdering vil bli foretatt av geolog og teknisk etat onsdag formiddag», skriver operasjonssentralen.

BEGRAVD: Pedersens bil ligger begravd under jorda. Selv er Pedersen evakuert. Foto: Morten Drivdal
BEGRAVD: Pedersens bil ligger begravd under jorda. Selv er Pedersen evakuert. Foto: Morten Drivdal Vis mer