- Jørn-Are var sykelig sjalu

BODØ (Dagbladet): - Jørn-Are var veldig sjalu, sykelig sjalu. Han var voldelig mot meg, og bedrev psykisk terror da jeg ville ut av forholdet, forklarte hans tidligere samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle kvinnen var kjæreste/samboer med den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle i nærmere tre og et halvt år midt på 90-tallet. I retten i dag fortalte hun om en sykelig sjalu mann som ofte var voldelig, og som kom med drapstrusler da hun ville avslutte forholdet.

Flere av vitnene i Meløy-saken har nevnt sjalusi som et mulig motiv for at Sæle flere ganger ga uttrykk for at han skulle ta Linn eller at han skulle drepe henne. Uttrykk som «dette er det eneste du fortjener» og «det eneste Linn fortjener» har blitt sitert av flere vitner fra sekundene før drapet.

Den 22 år gamle ekssamboeren satt rolig i vitneboksen og forklarte med monoton stemme om sitt tilbakelagte helvete.

Hun ble slått og tatt kvelertak på, men flyktet ut av parets hus da Sæle var på båttur en dag høsten 1996. Sommeren 1997 ble det slutt på forholdet.

- Da begynte terroren og drapstruslene. Han ville at vi skulle begynne sammen igjen, og kom med drapstrusler da jeg ikke ville det. I telefonen laget han klikkelyder med det han sa var en pistol. Samtalene ble vanligvis avsluttet med at han sa «jeg kommer», sa kvinnen.

Hun anmeldte både volden og drapstruslene, men saken ble henlagt av politiet. Kvinnen gikk ikke videre med saken fordi hun hadde kommet seg bort fra Meløy, og fordi hun - som hun sa i retten - var redd for represalier.

Drapssaken mot Jørn-Are Andersen Sæle fortsetter på mandag med forsvarets vitner og medisinsk sakkyndiges vurderinger av den drapstiltalte 28-åringen.