Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jørn Roar tapte GPS-saken

Oppsigelsen ikke usaklig.

TAPTE I RETTEN: Jørn Roar Rollstad ffikk sparken da GPS-loggen hans ble undersøkt. Nå har han tapt kampen mot arbeidsgiveren. Foto: Bjørn A. Enoksen / Nordlys
TAPTE I RETTEN: Jørn Roar Rollstad ffikk sparken da GPS-loggen hans ble undersøkt. Nå har han tapt kampen mot arbeidsgiveren. Foto: Bjørn A. Enoksen / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renovasjonsarbeider Jørn Roar Rollstad tapte saken mot sin tidligere arbeidsgiver Avfallsservice AS i Nord-Troms tingrett.

Renovasjonsarbeider Jørn Roar Rollstad ble sagt opp i fjor da ledelsen i Avfallsservice AS gransket loggen fra GPS-ene som er montert i avfallsbilene, og oppdaget at sjåføren tok for lange pauser.

I tillegg ble det skrevet for mye overtid. Tre andre kolleger fikk advarsler fra bedriften.

Nord-Troms tingrett gir Avfallsservice AS medhold i at oppsigelsen ikke var usaklig, og har dømt Rollstad til å betale tilbake 2.880 kroner for urettmessig utbetalt overtid.

I tillegg må Fagforbundet, som førte saken for Rollstad, betale sakskostnader på 280.000 kroner, melder NRK.

Fagforbundet og LO reagerte på bruken av GPS for å undersøke de ansatte, og mente bedriften gikk over streken da GPS-systemet ble brukt til å overvåke de ansatte. Datatilsynet har også vært inne i saken og hevdet at slik overvåking er ulovlig. Høyesterett tillot at materialet som ble innhentet ble brukt som bevis i retten.

Advokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet frykter at saken vil skape presedens.

- Dette åpner for at arbeidsgivere langt på vei kan bruke elektroniske spor av ansatte, blant annet i oppsigelsessaker, sa Edvardsen til NTB i mai i år.

(NTB)