Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jorunn vant i retten mot mannen som drepte datteren

Fryktet hun måtte flytte.

VANT I RETTEN: Jorunn Renee Olsen og advokat Martin Eiebakke vant i retten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VANT I RETTEN: Jorunn Renee Olsen og advokat Martin Eiebakke vant i retten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sommeren 2010 ble Camilla Samira Olsen (32) drept på Trollåsen i Oppegård av sin samboer. Samboeren stakk av med parets sønn (1) og rømte nedover Europa.

I starten av desember møtte drapsmannen Camillas mor Jorunn Renee Olsen (61) i Borgarting lagmannsrett. Han anket erstatningsdelen av dommen. Før helga fikk Jorunn gladmeldingen: Retten avslo mannens krav.

- Jeg ble utrolig glad. Det var nesten ikke til å tro, sier Olsen til Dagbladet.

- Ikke for fjernt Mannen ble i 2011 dømt til tvungent psykisk helsevern, fordi retten mente det var tvil om han var psykotisk eller ikke da han drepte Camilla. Samtidig ble han dømt til å betale full erstatning. Det inkluderte erstatning for et lån Camilla hadde tatt opp da hun og samboeren etablerte seg, og som moren Jorunn stilte opp som medlånetaker for. Camilla hadde den gang en del eldre gjeld.

Lagmannsretten konkluderte før helga på samme måte som tingretten.

- Tapet er ikke for fjernt og avledet, når det er han selv som er den direkte årsaken gjennom drapshandlingen, heter det i dommen.

- Det er begått et grusomt drap, hvor en ung kvinne og mor er drept med en rekke knivstikk. Både drapshandlingen i seg selv og konsekvensene for de etterlatte taler mot en nedsettelse av ansvaret, konkluderer retten.
Fryktet hun måtte flytte Jorunn fryktet hun måtte flytte ut av rekkehuset hun har bodd i i en årrekke hvis hun tapte i retten. Det håper hun å slippe nå.

- Hvis dommen blir stående, kan jeg få betalt ned lånet og jeg kan fortsette å bo her som jeg har gjort i mange år. Jeg har fått stor støtte av naboene mine, så det ville vært leit å flytte av den grunn også, sier hun.

DREPT: Camilla Samira Olsen. Foto: Privat
DREPT: Camilla Samira Olsen. Foto: Privat Vis mer

Mannen har muligheten til å anke til Høyesterett. Det er da opp til retten om anken blir behandlet eller om lagmannsrettens dom blir stående.

- Sånn sett lever jeg fortsatt i uvisshet, sier Jorunn.

Jorunn har hatt en ordning med Dnb, hvor hun fram til 15. januar neste år bare betaler rentene på lånet.

- Hvis det blir en ny runde, må jeg bare håpe det er mulig å få til en ny avtale i påvente av endelig dom, sier hun.

- Ytterligere belastning Jorunns advokat Martin Eiebakke er fornøyd med dommen.

- Den er enstemmig, godt begrunnet og mine klienter har fått medhold på alle sentrale punkter. Svært avgjørende var det at Jorunn Olsen ble tilkjent låneutgiftene. Hun risikerte å bli husløs. Det hadde ikke vært til å leve med, sier Eiebakke til Dagbladet.

MÅ BETALE ERSTATNING: Mannen flyktet nedover Europa, men ble stoppet og varetektsfengslet i Polen. 
Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet
MÅ BETALE ERSTATNING: Mannen flyktet nedover Europa, men ble stoppet og varetektsfengslet i Polen. Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet Vis mer

Han håper de etterlatte slipper en ny runde i retten.

- Alle har rett til å anke. Samtidig kan det ikke legges skjul på at det vil innebære en ytterligere belastning og ny usikkerhet for de etterlatte, i tillegg til de enorme belastninger motparten allerede har utsatt dem for. Jeg håper derfor i det lengste at lagmannsrettens dom kan sette en sluttstrek for erstatningsoppgjøret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media