José Manuels drøm

Den nye kommisjonspresidenten EU omsider er blitt enige om, er ikke akkurat kjendis. Kona beskriver ham som en havabbor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): José Manuel Durão Barroso (48) er glatt, diskret og hemmelig. Han har aldri oppsøkt rampelyset. Da han brakte høyresida tilbake til makta i mars 2002, ble det ikke ansett som hans suksess og takket være hans karisma, men som et nederlag for venstre. Men så har han holdt stand og særlig blitt kjent for sin uforbeholdne støtte til USA i Irak, og som vert for toppmøtet Bush-Aznar-Blair i februar 2003 på Azorene.

DURÃO BARROSO ER IMIDLERTID

en overbevist europeer. Han forsvarer iherdig likhet mellom medlemsstatene og tar ikke parti for de store mot de mellomstore, Spania og Polen. Han frykter at Portugal vil bli marginalisert på grunn av utvidelsen, og er derfor sterkt opptatt av de nye medlemslandene, som han har knyttet økonomiske forbindelser med. Men det er først og fremst Portugals økonomi Durão Barroso har ryddet opp i, sammen med sin jernfinansminister Manuela Ferreira Leita. Hestekuren har brakt resultater: underskuddet i statsbudsjettet er brakt ned fra 4,4 til 2,8 prosent mot slutten av 2003. På bekostning av økt arbeidsledighet og økonomisk nedgang, noe som resulterte i en skikkelig valgsmell 13. juni, der sosialistpartiet fikk mer enn 11 prosent mer enn høyresida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer