Josef (73) har tilstått

Innrømmer å ha holdt datteren fanget og voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMSTETTEN/OSLO (Dagbladet.no): Josef Fritzl (73) ble i går pågrepet i den østerrikske byen Amstetten, mistenkt for å ha holdt sin datter fanget i kjelleren i 24 år.

- Han erkjenner at han har holdt dattera fanget og at han har voldtatt henne, sier Leopold Etz i Amstetten-politiet til Dagbladet.no i formiddag.

73-åringen sitter nå i avhør på den lokale politistasjonen i Amstetten, men vil senere bli fraktet til en fengselscelle utenfor byen.

Er nølende

- Han er noe forsiktig og kvier seg for å prate, men prater normalt, sier Etz til Dagbladet.no.

Etterforskeren vil ikke gå inn i hvilke detaljer Fritzl nå har valgt å innrømme.

Franz Polzer, talsmann for det østeriske politiet, sier at Fritzl har innrømmet å ha holdt sin datter fanget i mer enn to tiår og at han gjentatte ganger skal ha voldtatt henne, melder CNN.

Under fangenskapet skal Elisabeth ha født sju barn, disse barna har trolig Josef som far. Et av disse barna skal ha vært en tvilling som døde like etter fødselen. Dette barnet skal Josef F. ha blitt brent i en ovn inne i huset, ifølge CNN. Fritzl innrømmer å ha brent barnet i en forbrenningsovn innendørs, sier polititalsmann Franz Polzer til AP.

I AVHØR: Josef Fritzl var fosterfar for tre av barna han skal ha fått med sin datter. De andre tre skal ha blitt holdt fanget i kjelleren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/REUTERS/ØSTERISK POLITI/SCANPIX
I AVHØR: Josef Fritzl var fosterfar for tre av barna han skal ha fått med sin datter. De andre tre skal ha blitt holdt fanget i kjelleren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/REUTERS/ØSTERISK POLITI/SCANPIX Vis mer

Det blir nå tatt DNA-prøver av familiemedlemmene for å få klarlagt farskapsforholdene.

Fosterforeldre

De syv barna skal være født i perioden 1988-2003, ifølge BBC News.

Tre av barna har hatt Josef og Rosemarie som fosterforeldre. Det startet med at et spedbarn i 1993 ble funnet forlatt på dørstokken til Josef og hans kone, Elisabeths mor, Rosemarie.

Sammen med barnet følger et håndskrevet brev som tilsynelatende er skrevet av Elisabeth. Her forteller hun at hun har blitt med i en sekt som ikke tillater barn og ber dermed foreldrene å ta vare på babyen. 

To andre spedbarn blir funnet på samme de neste tre årene. Josef og kona blir fosterforeldre og barna begynner etter hvert på den lokale skolen.

Vokst opp i kjeller

19-år gamle Kerstin er Elisabeths eldste datter og skal være et av de tre barna som har vokst opp i fangenskap i kjelleren uten kontakt med omverden.

Josef (73) har tilstått

Ifølge Welt Online, ble 19-åringen forrige uke funnet bevisstløs i besteforeldrenes hus.  Omstendighetene rundt hvordan hun ble oppdaget eller hvem som fant henne er foreløpig ikke kjent.

Kerstin ble fraktet til sykehuset i Amstetten. Her ble det konstatert en sjelden og livstruende hjertelidelse.

Sykehuset gikk ut med en oppfordring til Kerstins biologiske mor om å melde seg, slik at de kunne få flere opplysninger jentas medisinske historie.

Sluppet fri

Ifølge en politirapport som BBC News har fått tak i, valgte Josef å slippe Elisabeth og de to gjenværende barna ut av kjelleren en gang i løpet av uka etter at Kerstin ble innlagt på sykehuset.

Josef skal ha fortalt sin kone at Elisabeth har selv valgt å komme tilbake.

Kerstin er fremdeles innlagt på sykehuset. Hennes tilstand beskrives som svært kritisk.

TILSTÅR: Josef Fritzl.
SJOKKERER HELE VERDEN: Pressefolk fyller opp hotellene i den lille byen Amstetten.