Josef (73) sa til kona at datteren var stukket av

Politiet tar nå DNA-prøver av samtlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble en grufull historie rullet opp i Østerrike. 73 år gamle Josef Fritzl har holdt datteren Elisabeth fanget i en kjeller siden 1984. I disse 24 årene har han misbrukt Elisabeth og hennes seks barn på det groveste. Elisabeth fikk sju barn, men et av barna døde og faren brant liket, melder østerrikske orf.at.

Josef Fritzl skal være far til de seks barna. Politiet tar nå DNA-prøver av samtlige for å få stadfestet eventuelle familieforhold.

Kona visste ingenting

Josef lurte kona Rosemary til å tro at Elisabeth hadde stukket av. Elisabeth (42) skal ha blitt misbrukt fra hun var 11 av faren. Den 28. august 1984 bedøvet faren henne, la henne i håndjern og gjemte henne i kjelleren.

Den grufulle historien kom fram i lyset da et av Elisabeths barn, ei 19 år gammel jente kom til sykehuset i Amstetten, noen mil utenfor Wien forrige helg. Kerstin var syk og kjemper nå for livet, sier politiet i en uttalelse.

Tatt etter tips til politiet

Mannen som leverte Kerstin fortalte at hun var ett av barna som var blitt plassert på døra hans, og at han ikke ante hvor moren til Kerstin, var. Etter dette begynte politiet å lete etter 42-åringen som ingen hadde sett noe til siden 1984.

Politiet fikk et tips på telefon og plukket opp faren og datteren, Elisabeth, i nærheten av sykehuset hvor Kerstin ligger.

Josef (73) sa til kona at datteren var stukket av

Ifølge politiet gjorde 42-årige Elisabeth inntrykk av å være i et «ytterst forstyrret psykisk og svært påfallende dårlig fysisk stand».

Barna gikk på skole i nærområdet

Nå leter politiet etter stedet hvor Fritzl holdt Elisabeth og barna skjult. Det er foreløpig uklart om de ble skjult i familens hus eller om Fritzl holdt dem et annet sted. Tre barn bodde i kjelleren sammen med moren. Det var Stefan (18), Kerstin (19) og Felix (5). De tre skal ha gått på skole i nærområdet, ifølge DPA.Gerhard Sedlakec, talsmann for statsadvokaten i distriktet tror at kvinnen snakker sant.

- Kvinnens uttalelser om massive overgrep er er troverdige, sier han til Kurier.

Josefs naboer beskriver ham slik: - Han hilste alltid hyggelig.

Har ikke glemt Natascha

Denne grufulle historien skjer kort tid etter at sjokket såvidt har lagt seg i Østerrike etter Natascha-saken.

Natascha Kampusch ble holdt fanget av Wolfgang Priklopil i åtte år etter å ha blitt kidnappet på vei til skolen i 1998.

Josef (73) sa til kona at datteren var stukket av

Priklopil holdt jenta fanget i en kjeller under alle disse årene. Hun klarte å rømme mens han holdt på å støvsuge bilen. Kort tid etter tok han livet av seg.

ÅPNET ETTERFORSKNING: Østerriksk politi har åpnet etterforskning av den mystiske saken i Amstetten, noen mil utenfor Wien.