- Josef Fritzl er en mann som verner om sin familie

Tor Erling Staff provoserer igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tor Erling Staff liker å provosere, og i dag gjør han det igjen.

- Han er ikke noe helt spesielt, bare litt ytterliggående kanskje. Vi har alle Dr. Jekyll og Mr. Hyde i oss, sier advokat Staff under et intervju om Elistabeth-saken, på NRK Ukeslutt i formiddag.

Elisabeth (42) ble holdt fanget i en kjeller i 24 år av faren Josef Fritzl (73), som innrømte forholdene mandag denne uka. Fritzel fikk sju barn med datteren, tre av dem ble holdt fanget i kjelleren sammen med dem.

Hjemmekoselig

- Dette er ikke et fengsel, men en liten leilighet i en underetasje, sier Staff om stedet de fire personene var sperret inne i.  

Selve fangehullet består av flere små rom, forbundet av smale korridorer. Enkelte steder er det svært lavt under taket, omkring 1,7 meter. Det finnes ingen vinduer i «bunkersen»

Les mer om skrekk-kjelleren her.

- Han lager en festning, men innenfor den festningen så søkes det å være familiære forhold. Det ser ut til å være en helt grei, liten lavtaket leilighet, med atskillig omhu for hygge.

Advokaten trekker fram at fangene har hatt tv og at barna har hengt opp tegninger.

HAR SYMPATISKE TREKK: - Han reddet faktisk tre av sine egne barn fra kjelleren. Det er et uttrykk for omsorg, sier Staff om Josef Fritzl. Foto: AP/SCANPIX/HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
HAR SYMPATISKE TREKK: - Han reddet faktisk tre av sine egne barn fra kjelleren. Det er et uttrykk for omsorg, sier Staff om Josef Fritzl. Foto: AP/SCANPIX/HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer


- De har prøvd å gjøre det hyggelig og koselig, skapt en hjemlig atmosfære. Dette er et lite hjem.
 

- Ikke et monster

Staff påpeker at Josef Fritzl ikke er et monster, men et menneske med flere sympatiske og pene trekk. Advokaten beskriver han som en mann som på mange måter «verner om sin familie».

- Han reddet faktisk tre av sine egne barn fra kjelleren. Det er et uttrykk for omsorg, sier Staff. Han mener også at det kan sees på som en formildende omstendighet at Fritzl selv tok med seg datteren til sykehuset da hun var alvorlig syk.

Staff har selv forsvart flere voldtektsmenn og incestofre, og han ville gjerne ha forsvart Fritzl om sjansen hadde bydd seg.

- Jeg ville takket til Gud om jeg fikk oppdraget, sier han.

Hele intervjuet med Staff kan du høre her.

- Josef Fritzl er en mann som verner om sin familie
<B>ET HJEM?</B> Kjelleren var utstyrt med senger, toalett, vask og et lite badekar, samt et lite tekjøkken.
<B>INGEN VINDUER</B>: De tre barna som ble født i fangenskap hadde ikke sett dagslys før de ble satt fri for noen dager siden

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer