- Josef Fritzl voldtok meg

Politiet etterforsker 40 år gammel voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kjølvannet av de grufulle avsløringene fra kjelleren i Amstetten etterforsker politiet nå flere forhold rundt Josef Fritzl.

En kvinne forteller til avisa Upper Austrian News at hun ble voldtatt av en mann hun mer er Fritzl i 1967. Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted i kvinnenes hjemby Linz. På samme tid jobbet Fritzl på byens stålverk.

Gjerningsmannen skal ha krøpet inn gjennom kvinnens soveromsvindu i første etasje, mens mannen var på jobb.

- Jeg trodde først det var mannen min som kom hjem, men så følte jeg en kniv mot strupen. Han sa: «Hvis du lager en lyd, så dreper jeg deg.» Deretter voldtok han meg.

Kvinnen, som vil være anonym, sier til lokalavisa at hun hadde sett Fritzl flere ganger før dette skjedde. Han oppførte seg som en kikker, og syklet ofte rundt i byen for å glane på folk.

Da den uvirkelige historien hjemme i kjelleren hos Fritzl kom for en dag, kjente kvinnen straks igjen sin overgriper.

- Jeg så bilde av ham på tv, og kjente ham igjen på øynene, forteller kvinnen.

Ryktene har gått om at Fritzl skal stå bak flere overgrep så langt tilbake som på 60-tallet.

Østerriksk politi har også gjenåpnet etterforskningen av drapet på Martina Posch utenfor Salzburg i 1986. Da drapet skjedde drev Josef Fritzl et vertshus like ved innsjøen der liket av den unge jenta ble funnet.

SKREKK-KAMMER:Her, i kjelelren under huset sitt, holdt Josef Fritzl (73) sin datter og deres tre barn fanget. Foto: POLITIET
SKREKK-KAMMER:Her, i kjelelren under huset sitt, holdt Josef Fritzl (73) sin datter og deres tre barn fanget. Foto: POLITIET Vis mer

- Det som slår oss er at Martina Posch er veldig lik Fritzls datter. Vi kunne nesten ikke tro det da vi la de to bildene ved siden av hverandre, sier en politietterforsker til Daily Mirror.

- Josef Fritzl voldtok meg
<B>SJEKKES FOR ANDRE SAKER:</B> Josef Fritzl sjekkes nå opp mot andre voldtektssaker i Østerrike.