GREP INN: Svenske Josef Mourtada får skryt etter at han i helga grep inn og stoppet en festvoldtekt. Nå deler han sine tanker, og forstår at jenter er redde. Foto: Privat
GREP INN: Svenske Josef Mourtada får skryt etter at han i helga grep inn og stoppet en festvoldtekt. Nå deler han sine tanker, og forstår at jenter er redde. Foto: PrivatVis mer

Josef la øret mot døra: - Jeg hørte ei jente som sa: «slutt, jeg vil ikke». Det virket som om hun gråt

Grep inn og stoppet festvoldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga var svenske Josef Mourtada på fest med sine venner i Malmö.

I utgangspunktet var det en hyggelig kveld, men da Mourtada reiste seg for å gå på toalettet, hørte han lyder fra et tilstøtende rom. Han la øret mot døra.

- Da hørte jeg ei jente som sa: «slutt, jeg vil ikke». Det virket som om hun gråt, sier han ifølge svenske Aftonbladet.

BITT OG SLÅTT:En av Sveriges største Youtube-bloggere, Joakim «Jockiboi» Berg, forteller om søsterparets historie, hvor de blant annet ble bitt i ansiktet. Video: Joakim Berg Vis mer

- Han trodde jeg skulle hjelpe ham

Mourtada rykket opp døra, og så at gutten, som de hadde blitt kjent med kort tid i forveien samme kveld, klådde på jenta. Han ble først sjokkert og visste ikke hva han skulle gjøre, før han bestemte seg for å be gutten forlate rommet.

- Han ba meg ordne slik at han kunne ha sex med henne. Han trodde at jeg skulle hjelpe ham, sier han.

Dette gjorde Mourtada forbanna, og etter at han hadde fått gutten ut av rommet, bredde han dyna over jenta som lå i senga. Hun var full, og sa at hun ikke hadde det bra.

Deretter konfronterte han gutten på kjøkkenet.

Ei venninne av Mourtada, som også var på festen, bekrefter historien. Hun forteller at han ikke var sint, men at han i rolige ordelag forklarte at det ikke er i orden å oppføre seg slik. Ei heller å prøve seg så intensivt på jenter som er fulle. Det skriver Aftonbladet.

Gutten ble så bedt om å forlate festen, og en halvtime senere gjorde jenta det samme.

Deler historien

Mourtada forteller at han bestandig har tenkt at jenters snakk om at «alle gutter er potensielle voldtektsmenn» har vært sterkt overdrevet, men at det som skjedde på festen har fått ham til å revurdere standpunktet sitt.

- Dersom en gutt, som virket så hyggelig, kan forandre seg til noen som er så ekkel, forstår jeg hvorfor kvinner alltid er redde. Nå skjønner jeg hvorfor de må være på vakt hele tiden.

Dette er også grunnen til at han i ettertid skrev et Facebook-innlegg om hendelsen. Innlegget har blitt delt og likt nesten 5000 ganger siden søndag, og Mourtada har fått en rekke positive tilbakemeldinger på sin inngripen.

- Det er viktig at vi er oppmerksomme på dette. Det skal ikke være nødvendig å oppleve noe så grusomt, for å vite hvor grusomt det er, sier han.

Det er ikke kjent om jenta på festen har anmeldt forholdet.