Josef smuglet ut datteren mens kona var på ferie

Kerstin (19) kjemper for livet på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Josef Fritzl smuglet ut datteren Kerstin mens kona Rosemarie var på ferie. Den 19 år gamle datteren var syk og trengte legehjelp. Den 73 år gamle østerrikeren skal ha benyttet seg av anledningen mens kona var på ferie i Italia, skriver Daily Mail.

Skrev kort til familien

Dette støtter politiets teori om at Rosemarie ikke kjente til fangehullet ektemannen hadde bygget til datteren Elisabeth (42). Ifølge den britiske tabloiden skal Josef ha fått tid til å tenke ut en forklaring mens kona var på ferie med en venn.

Daily Mail hevder å ha fått tilgang til postkortet kona skal ha sendt til familien bare dager før den grufulle sannheten kom for en dag.

Kjære familie, Ferien min har vært herlig. Jeg er veldig opptatt hver dag, er dødstrøtt når jeg legger meg, men jeg er snart hjemme igjen. Hilsen mamma..

To dager før dette kortet ble sendt, 21. april, ble Kerstin ført ut fra leiligheten Josef hadde bygget i all hemmelighet. Dette var første gang 19-åringen var ute fra leiligheten.

På ferie med nær venn

Familiens advokat Christoph Herbst bekrefter det hele overfor den britiske tabloiden.

SKREKKENS HUS: En nonne ser mot Josef Fritzls bolig i Amstetten, hvor datteren ble holdt som fange i 24 år. Foto: REUTERS/SCANPIX
SKREKKENS HUS: En nonne ser mot Josef Fritzls bolig i Amstetten, hvor datteren ble holdt som fange i 24 år. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Rosemarie var borte da Kerstin ble tatt med til sykehuset. Hvert år reiser hun til Italia i en uke. Hun var der med en nær venn. Men hun kom tilbake med en gang hun hørte om Kerstin, sier han.

Seks dager senere, tidlig om morgenen 27. april gjennomsøkte politiet Fritzls bolig i Amstetten. Der fant de leiligheten hvor datteren Elisabeth og tre av barna hennes bodde. De andre tre hadde Fritzl tatt med opp til seg og kona.

Sa at Elisabeth hadde stukket av

Da Josef Fritzl tok datteren Elisabeth til fange for 24 år siden sa han til kona at datteren hadde rømt og blitt med i en sekt. Rosemarie har sagt til politiet at hun ikke kjente til mannens grusomme hemmelighet i kjelleren. Hun fikk beskjed om at de tre barna Fritzl kom med var datterens, men at Elisabeth ikke ville ha noe med dem å gjøre.

Politiet planlegger et nytt avhør av Rosemarie når hennes psykiske tilstand blir bedre. Hun og datteren Elisabeth går i terapi sammen med barna på en klinikk i Amstetten. Flere av barna hadde aldri sett dagslys før de kom ut av leiligheten og må gå med solbriller for å venne seg til det skarpe dagslyset.

Josef smuglet ut datteren mens kona var på ferie
SMUGLET UT DATTER: Mens den intetanende kona var på ferie i Italia tok Josef Fritzl med seg datteren til sykehus.
SENDTE HILSENER: <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/05/14/535230.html">I går</a> sendte familien hilsener og ønsker til publikum for første gang.