Josef spredte frykt på bordell

Forlangte at jente skulle spille død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 73 år gamle Josef Fritzl var stamkunde på bordellet Villa Ostende i Linz. Bordellet var hovedsakelig bemannet av prostituerte fra Øst-Europa, skriver The Times.

En av de ansatte som jobbet i bordellbaren, Christoph, forteller til avisen Oesterreich at flere av de prostituerte fryktet 73-åringen.

Skulle være lik

Han sier at enkelte av de prostituerte nektet å ha Josef som kunde, fordi han stilte urimelige krav.

Han forlangte blant annet at ei av jentene skulle late som at hun var et lik mens de hadde sex.

Christoph forteller videre at 73-åringen var en stamkunde som var kjent for å være slem.

- Jeg jobbet der i seks år og Fritzl kom regelmessig. Jeg vil aldri glemme hvor gjerrig han var. Hvis han drakk for 97 Euro og betalte med en hundrelapp, forlangte han å få de tre Euroene igjen. Han var svært dominerende. Hvis han likte ei jente ville han bestille sjampanje til henne, men etter kort tid ville han begynne å oppføre seg som en rektor og si ting som: Sitt pent, eller slutt å snakke tull. Slik oppførsel er ikke vanlig på sexklubber, mener Christoph.

Prostitusjon er lovlig i Østterrike. The Times skriver at en time på Villa Ostende koster 150 Euro eller 1200 norske kroner.

FRYKTET: Josef Fritzl beskrives som en krevende og gjerrig horekunde. Foto: AFP/Scanpix
FRYKTET: Josef Fritzl beskrives som en krevende og gjerrig horekunde. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Gjeldsslaven Josef

Det har også blitt kjent at Josef Fritzl har store økonomiske problemer. En østerriksk bank har et krav på sju millioner kroner utestående, melder Sky News.

Samlet skal han ha en gjeld på nærmere femten millioner kroner.

Nå har myndighetene i Amstetten satt i gang kronerulling for å hjelpe familien. De har åpnet en konto der alle som ønsker å hjelpe familien kan sette inn penger. Natascha Kampusch, som selv satt i fangenskap i åtte år, har allerede gitt en donasjon. Myndighetene lover også at kommunen selv vil bidra.

- Vi kan ikke hjelpe familien akkurat nå, men vi kan hjelpe dem senere når de er ute av sykehuset. Vi vil gjøre alt vi kan, sier Hermann Grüber, talsmann for ordføreren i Amstetten til Sky News.

Josef spredte frykt på bordell