Josefine (13) funnet drept

Svensk politi har slått full drapsalarm etter at 13 år gamle Josefine Boo ble funnet drept i Höganäs, tre mil nord for Helsingborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket ble funnet ved en sti, midt i et idyllisk villaområde, skriver Expressen.

Josefine ble meldt savnet ved 22-tida tirsdag, da hun ikke var kommet hjem til foreldrene. Politiet rykket ut med 30 betjenter, et helikopter og en hundepatrulje. 17 timer seinere ble jenta funnet drept.

- Vi vet at hun tidligst har kommet til stedet hun ble funnet ved 17-tida på tirsdag, sier politiets talsmann Charley Nilsson.

Dødsårsaken er ikke fastslått, men resultatet av legeundersøkelser av liket har ført til at politiet mener de jakter på en morder. De er ikke sikre på om hun ble drept der hun ble funnet, eller om liket ble fraktet dit i ettertid.

Banker på dører

Josefine hadde blod i håret og skader på kroppen da hun ble funnet. Sykkelen hennes sto pent oppstilt sju meter unna liket.

- Skadene er av en slik art at vi tror de er påført henne ved ytre vold. Men hun var påkledd da hun ble funnet. Vi tror ikke det dreier seg om en seksualforbrytelse, sier Nilsson.

Josefine var hjemme en kort stund tirsdag ettermiddag for å skifte sko. Noen venner av Josefine sier at hun dro på sykkeltur med en eldre guttevenn litt seinere. Siste sikre observasjon av 13-åringen ble gjort ved 16-tida tirsdag ettermiddag. Klokka 15 i går ble liket funnet av en av politiets hundepatruljer.

I dag fortsetter jakten på Josefines drapsmann. Politiet går rundt i området og banker på dører for å kartlegge Josefines siste døgn.

Flere drap

Det er flere uoppklarte drap i Höganäs, skriver Aftonbladet.

I november 1998 ble våpenhandler Sven-Erik Svärd fra Åstorp funnet drept. En måned seinere ble en annen mann meldt savnet. Politiet mente den savnede hadde noe med drapet å gjøre. Han ble funnet i havnebassenget i Landskrona i juni samme år. Mannen var henrettet med et nakkeskudd. 2. desember 1998 ble 18 år gamle Julia Oltenau funnet mishandlet og drept bare femti meter fra hjemmet sitt. 6. mai 1999 forsvant Henrik Jansson (12) uten spor. Han er fremdeles savnet. I februar 1999 forsvant Morgon Blomgren, utestengt medlem i Hells Angels. Politiet er sikre på at han er drept, men liket er ikke funnet. I november i fjor forsvant 30 år gamle Fredrik Lindberg. Han var også utestengt fra Hells Angels, og politiet er sikre på at også han er drept.