- Joseph nektet barna å utvikle egen personlighet

Elisabeth forteller om årene i kjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettsaken mot Josef Fritzl forventes å starte innen nyttår. Til en østerriksk dommer har Elisabeth beskrevet hvordan faren behandlet henne og barna i kjelleren.

- Han var svært brutal mot meg. Og han straffet barna dersom jeg ikke ville ha sex med han. Vi visste at han ville sparke oss eller være slem mot oss, sa Elisabeth, ifølge The Telegraph.


Snakker først nå
Elisabeth ble sperret inne i en kjeller i 24 år av faren, Joseph. I løpet av disse årene ble hun utsatt for mer enn 3000 voldtekter av faren, mener politiet.
 
Ifølge den østerrikske avisen Austrian Times, skal Josef ha inrømmet å ha hatt sex med datteren to eller tre ganger hver eneste uke i løpet av disse årene. 
Resultatet av voldtektene var at Elisabeth fødte sju av farens barn. Et av barna døde rett etter fødselen, og tre av barne levde sammen med faren og hans kone, Rosemary. De tre andre barna delte morens skjebne i kjelleren.


Elisabeth og barna ble oppdaget i april i år, men det er først nå hun er i stand til å snakke om tiden i kjelleren, skriver The Telegraph.

Det er til den kvinnelige dommeren Andrea Humer at Elisabeth har beskrevet farens ekstreme behandling.

- Han sa ofte at vi ikke hadde en sjanse i kjelleren. At han bare kunne låse døra når han ville, for å se hvor lenge vi ville overleve, er noe av det Elisabeth har fortalt dommeren.


Fikk ikke utvikle personlighet

Elisabeth snakket også om hvordan faren kommuniserte med henne og barna.

- Hans type kommunikasjon var gjennom bruk av tøffe ord. Han var nedverdigende både mot meg og barna. Når han brukte slike ord om barna, rygget de unna og prøvde å komme seg vekk fra han. Da ville han si ’Hold kjeft, og forsvinn’. Og hvis det ikke var nok, kunne han være enda mer voldelig, har Elisabeth fortalt.

Hun skal også ha sagt at Joseph ikke likte at barna utviklet sin egen personlighet.
- Han ville ikke la dem utvikle sin egen personlighet. Han likte ikke at de svarte han. I begynnelsen, da barna var små, var ikke dette et problem, men da de ble eldre og utviklet en egen personlighet, ble dette et større problem.

DATTEREN SNAKKER UT: Elisabeth Fritzl har nå begynt å fortelle om årene hun ble holdt fanget og seksuelt misbrukt av sin egen far, Joseph (bildet) i en kjeller i Østerrike. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX
DATTEREN SNAKKER UT: Elisabeth Fritzl har nå begynt å fortelle om årene hun ble holdt fanget og seksuelt misbrukt av sin egen far, Joseph (bildet) i en kjeller i Østerrike. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer

Han likte det ikke, og prøvde å stoppe det. Han tillot ikke at barna hadde sin egen vilje, sa Elisabeth til dommeren.

- Joseph nektet barna å utvikle egen personlighet
INNESPERRET:</B> Elisabeth Fritzls historie kommer i små drypp.
KJELLEREN: I denne kjelleren ble Elisabeth Fritzl holdt fanget av faren i 24 år. I løpet av denne tiden fødte hun 7 av farens barn.
24 ÅRS FANGENSKAP: I denne bygningen var Elisabeth Fritzl fange i kjelleren.