Josephine trolig funnet

GEIRANGER/OSLO (Dagbladet.no): En person er funnet omkommet i Geiranger. - Vi antar at det er Josephine, sier politiet til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liket av en kvinne ble funnet klokka 14.36 i ettermiddag. Politiet tror det er den 18 år gamle nederlandske jenta, men kan ikke bekrefte det ennå.

- Vi har funnet en person, som trolig er den savnede. Dette er mest sannsynlig en ulykke, sier lensmann Jens Arne Hessegjerde ved Stranda og Norddal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kommentere flere detaljer før seinere i dag.

- Situasjonen er nokså kaotisk akkurat nå. Vi vurderer om vi skal ha en pressekonferanse seinere, sier han. Litt over klokka 18 i ettermiddag bar uniformert politi levningene av den døde bort fra funnstedet og til en likbil. Den omkomne fraktes trolig til sykehus i Ålesund for obduksjon.

Funnstedet ligger i bunn av en mange hundre meter høy fjellskrent, kanskje en halv kilometer fra en campingplass. Fjellskrenten er stupbratt og ser sleip ut.

Den døde lå tilsynelatende åpent i dagen og kunne ses fra veien etter funnet. Stedet der kvinnen trolig er falt utfor, ligger ikke på ruta vennene mente Josephine skulle gå sist torsdag.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, var det letemannskaper som fant den døde ved campingplassen Dalen Gaard ved Blåfjell. Fjellet ligger i Flydalen, litt øst for Geiranger.

Torsdag morgen pakket Josephine sekken sin og sa hun skulle på fjelltur. Hun forlot Utsikten Hotel Bellevue ved 8-tida. Siden det har hun vært sporløst forsvunnet. Politiet har vært ute med store mannskaper i dag for å lete gjennom flere skredområder. Også hunder har deltatt i søket.

Parallelt med letingen har politiet også sjekket andre alternativer. Men kontroller av elektroniske spor, som minibanker, har ikke gitt noen svar, og politiets hovedteori har hele tida vært at Josephine skulle på fjelltur.

Josephines mor, far, bror og kjæreste er i Geiranger for å delta i letingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer