Josephines familie imponert over norsk frivillighet

Familien til Josephine Grubben (18) som ble funnet død i fjellet i Geiranger i går, er imponert over det frivillige arbeidet i Norge. De er dypt takknemlige for at så mange deltok i søkene etter deres kjære Josephine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er så takknemlige for at så mange deltok i søkene for å finne Josephine. Vi retter en stor takk til alle de frivillige. Både de og politiet er flotte mennesker som har hjulpet oss, sier faren til Josephine, Gerard Grubben til NTB.

Josephine ble meldt savnet torsdag forrige uke da hun ikke var kommet tilbake etter en fjelltur.

Lindrer tapet

Svogeren til Josephine, Hans Brouwer, har vært familiens talsmann under letingen i Geiranger, som pågikk i nesten fem døgn. Han sier at familien har snakket mye om den fantastiske holdningen de har møtt hos lokalbefolkningen, og han er imponert over at så mange som 1.000 mennesker har vært involvert i letingen. Det er også broren til Josephine, Raf Grubben.

- Et samfunn kan ikke bygges på penger alene. De fleste som deltok gjorde det frivillig. Josephine drev også med frivillig arbeid på en lokal brannstasjon. Denne hendelsen minner oss om det å bry seg om hverandre og orke å gjøre noe for andre uten å ta betalt for det. Folket i Geiranger har vært fantastiske. Jeg kan ikke forestille meg at noe lignende ville hendt i Nederland, sier Raf Grubben til NTB.

Brouwer mener frivillighet lindrer familiens tap.

- Det gjør det mer utholdelig, sier han stille.

Tok bilde?

Faren til Josephine var selv oppe i fjellet for å lete etter sin datter da han fikk beskjed om at det var funnet en død kvinne et helt annet sted i fjellet. Tirsdag kveld var familien på stedet er Josephine ble funnet, nedenfor et bratt stup på Flydalshornet øst for Geiranger.

- Vi var på ulykkesstedet og politiet sa at ulykken kunne ha skjedd hvem som helst. De tror at Josephine har forsøkt å ta et bilde og så har hun kommet for nært stupet. De mener at det ikke er Josephines feil at ulykken skjedde, sier faren.

Brouwer forteller at skoene, sokkene og sekken ikke ble funnet ved Josephine, noe som tyder på at hun hadde tatt en pause.

Onsdag var en tung dag for hele familien.

- Vi forsøker... hva skal jeg si... å holde humøret oppe, men det er tungt. Min datter i Holland, Lea, kona til Hans, har det helt forferdelig, sier Gerard Grubben.

Tung hjemreise

Brouwer og Raf Grubben var på vei tilbake til Nederland onsdag kveld.

- Dette er vanskelig. Hele tiden i Geiranger har jeg hatt noe å gjøre ved å holde kontakten mellom familien og pressen. Nå er jeg helt tom og hjemme venter min kone, Josephines søster. Hun har vært alene med barna hele tiden, mens vi andre har vært i Norge, sier Brouwer til NTB.

Gerard Grubben reiser tilbake til Nederland torsdag og var fortsatt sammen med sin kone Annemarie, moren til Josephine, i Geiranger onsdag. Også kjæresten til Josephine, Marek van de Wate ring, bodde fortsatt på Utsikten Hotel Bellevue dagen etter at Josephine ble funnet død på Flydalshornet øst for Geiranger. Josephine hadde sommerjobb på hotellet.

- Han gråter hele tiden og er dypt ulykkelig, forteller Gerard Grubben.

Josephine Grubben blir trolig fraktet til Nederland først over helgen.

- Det er så mange formaliteter og trolig kommer hun til Nederland først mandag, opplyser Gerard Grubben.

(NTB)

SORG: Kjæresten til Josephine Grubben, Marek van de Watering (til venstre) med faren Gerard, moren Annemarie og broren Alwind reiser med sorg hjem til Nedrland. Men de retter en varm takk til alle norske frivillige som var med på å lete.