Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Josh (18) ba om fartsråd på nettet - kjørte seg i hjel

BMW-en lettet fra flystripe ved Travoltas hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Når jeg tråkker pedalen i bånn i 225 km/t og girer opp, kommer det bankelyder, skrev 18 år gamle Joshua Ammarito på et nettforum for eiere av BMW M5 på fredag. 18-åringen fra Ocala i Florida ville vite hvordan han kunne få bilen med 500 hestekrefter til å gå fortest mulig.

Noen timer seinere tok Joshua og fire venner bokstavelig talt av fra flystripa på Greystone flyplass og fløy 60 meter gjennom lufta før bilen traff et tre fem meter over bakken og ble delt i to. Alle de fem unge mennene omkom momentant, skriver Ocala.com.

Travoltas bosted

Det var natt til lørdag lokal tid i Florida at Joshua og vennene snek seg inn på den private flystripa med farens BMW. Greystone er kjent fordi John Travolta bor på flyplassen og bruker den som base for sine tre private fly.

Lokale etterforskere mener Joshua har presset bilen til det ytterste på den 2,3 km lange flystripa, og at han ikke har klart å stoppe før rullebanen tok slutt, og blitt kastet i været fra en forhøyning på enden av stripa.

- Han prøvde trolig å bremse og snu etter at han innså faren. Dette gjorde at bilen veltet over på siden før den gikk over forhøyningen, sier Mike Burroughs ved trafikkpolitiet i Florida til National Nine News.

Politiet vet så langt ikke hvor stor fart bilen hadde da den veltet, men den må ha vært svært høy.

BMW M5 har en femliters V10-motor som yter maksimum 507 hestekrefter og går fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder. Den har en elektronisk hastighetsbegrensning på 250 km/t, uten denne ville toppfarten vært 330 km/t.

FULLSTENDIG KNUST: En politimann gransker restene av BMW-en Joshua Ammirato (18) presset til det ytterste før den bokstavelig talt tok av fra flystripa på Greystone flyplass og traff et eiketre fem meter over bakken. Foto: JANNET WALSH/THE STAR-BANNER/AP/SCANPIX
FULLSTENDIG KNUST: En politimann gransker restene av BMW-en Joshua Ammirato (18) presset til det ytterste før den bokstavelig talt tok av fra flystripa på Greystone flyplass og traff et eiketre fem meter over bakken. Foto: JANNET WALSH/THE STAR-BANNER/AP/SCANPIX Vis mer

Nybegynner

Joshua, som på M5-forumet kalte seg AmericanM5, innrømmet at han ikke var helt fortrolig med så kraftige biler.

- La meg nevne at jeg er en nybegynner når det kommer til høyytelsesbiler siden jeg bare er 18, så vær snille med meg, oppfordret han.

På forumet oppga han at han fra før eide to andre biler, men ingen av dem er på langt nær like kraftige som M5-en.

Flere andre forumdebattanter uttrykte bekymring over den unge mannens interesse for fart og syntes det var merkelig at han var i besittelse av en så dyr bil.

- Kanskje dine to års kjøreerfaring er problemet, skrev M5Froth som respons. I Florida er aldersgrensen for å få førerkort 16 år.

Semimanuelt gir

- Jeg har riktig nok aldri kjørt en bil med manuelt gir før, men jeg har kjørt mye lenger enn to år, kamerat, var svaret fra AmericanM5. Farens M5 hadde semiautomatisk girkasse; man skifter gir manuelt, men bilen mangler clutch.

image: Josh (18) ba om fartsråd på nettet - kjørte seg i hjel

Noen timer seinere skrev han, som svar til en annen debattant som satte spørsmålstegn ved hans modenhet som sjåfør:

- Det hender jeg tar feil beslutninger, men jeg er ung og kjører trygt, og vil ikke sette andres liv i fare.

Timer seinere var han og fire av vennene døde.

DELT I TO: BMW M5-en ble delt i to i sammenstøtet med treet, og alle de fem i bilen omkom momentant.
FARTSMONSTER: BMW M5 har 570 hestekrefter og går fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media