UTSAT: Rettsaken mot Joshua French startet i dag i Ndolo fengselet. Her sammen med sin norske forsvarer Hans Marius Graasvold og den lokale forsvareren Marie André Mwila. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
UTSAT: Rettsaken mot Joshua French startet i dag i Ndolo fengselet. Her sammen med sin norske forsvarer Hans Marius Graasvold og den lokale forsvareren Marie André Mwila. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Joshua er glad for at saken ble utsatt

Advokat Graasvold mener aktor burde «holde seg for god» til å påstå at French spiller syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Advokat Hans Marius Graasvold sier Joshua French er glad for at saken mot ham er utsatt til 21. januar.

- Vi må sørge for at den tiltalte må være i stand til å gjennomføre sin egen rettssak. Det gir French muligheten til å slappe av og hente seg inn, og gjennomføre behandling og videre undersøkelser hvis det skulle bli nødvendig, sier Graasvold til Dagbladet.

- Det er for tidlig å si hvordan vi gjør dette best, men vi skal bruke de nærmeste dagene til å vurdere hvordan vi kan skaffe best mulig medisinsk hjelp.

- I tilfeller som dette er det avgjørende at French får den tid og den hjelp han trenger. French er veldig glad for at saken er utsatt. Vi legger til grunn at retten er sitt ansvar bevisst her. Vi skal sørge for at han får den hjelpen den trenger.

Aktoratet gikk knallhardt ut i retten, og anklager French for å spille syk.

- Hva syntes du om utspillene til aktor?

- Jeg syntes ikke utspillene for aktor er en rettssak verdig. Han burde holde seg for god for den slags oppførsel. Det er en rettssak der vi behandler svært alvorlig anklager, sier Graasvold.

Den britiske diplomaten Edward Roberts fulgte rettssaken i dag.

- Jeg syntes det er rart at de setter en vilkårlig dato, i stedet for å utsette saken til Joshua French er frisk, sier Roberts til Dagbladet.

TIL ANGREP: Aktor Katenda Nkulu gikk til et knallhardt angrep på French i retten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIL ANGREP: Aktor Katenda Nkulu gikk til et knallhardt angrep på French i retten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer