- Joshua er raskt blitt alvorlig mye dårligere

Joshua Frenchs advokat og mor fortviler.

ALVORLIG SYK: Etter at han ble flyttet tilbake til Ndolo-fengselet er Joshua French raskt blitt mye dårligere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ALVORLIG SYK: Etter at han ble flyttet tilbake til Ndolo-fengselet er Joshua French raskt blitt mye dårligere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Joshua Frenchs helse er raskt blitt dårligere etter at han ble fraktet tilbake til Ndolo-fengselet. Soningen hans i en privat leilighet ble avbrutt da han, ifølge kongolesiske myndigheter, forsøkte å rømme i forrige måned.

- Han kom tilbake til Ndolo-fengselet 3. august. Det vi har sett, er at det har gått relativt raskt nedover helsemessig. Han er raskt blitt alvorlig mye dårligere siden han kom tilbake til militærfengselet, sier advokat Hans Marius Graasvold til VG.

Graasvold sier klientens helsetilstand er slik at «vi er svært bekymret for ham». Graasvold sier han har orientert UD om situasjonen, og at han har bedt norske myndigheter om å legge trykk på den politiske ledelsen i Kongo.

Vil endre soningsforholdene - Vi fortsetter vår konsulære oppfølging i fengselet av French, og er også i kontakt med kon m om soningssitusjon, skuille ønsket at han fikk en soningssituasjon som var tilpasset hans helse, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i UD til Dagbladet.

- Men det får han ikke?

- Det er det for tidlig å si.

- Kan det være en endring i soningsforholdene på gang?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer