Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Joshua French banket opp av trippeldrapsdømt soldat

Skal være dømt for drap på kona og to svogere.

STØTTE: Kari Hilde French har vært i Kongo helt siden 22. desember. Hun følger sønnens situasjon tett. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
STØTTE: Kari Hilde French har vært i Kongo helt siden 22. desember. Hun følger sønnens situasjon tett. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vi følger dagens rettsmøte direkte.

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): På bloggen Freefrenchandmoland skriver Kari Hilde French, Joshua Frenchs mor, at sønnen er blitt banket opp i fengselet.

Hendelsen skal ha skjedd 7. og 8. februar, men hun offentliggjør nå ny informasjon om en av overfallsmennene.

- Menneskerettighetsgrupper i Kongo har fortalt meg at en av de som banket opp Joshua tidligere i februar er en soldat som tidligere har drept kona si og to svogere, skriver Kari Hilde French.

- Han er en tidligere kommandør i CPRK-Makala-fengselet, der han også skal ha oppført seg dårlig, skriver hun videre.

Hun hevder det var vakter til stede da French fikk juling, men at de ikke grep inn.

Makala-fengselet er det andre store fengselet i Kongos hovedstad Kinshasa. Dagbladet har ikke lyktes å få verifisert disse påstandene.

Millitære ID-kort Ndolo-fengselet, der Joshua French sitter, er et militært fengsel.

Grunnen til at han sitter der er blant annet at han og Tjostolv Moland var i besittelse av sine gamle ID-kort fra Forsvaret da de ble pågrepet i 2009.

Sakene mot dem er dermed blitt ført for militære domstoler hele veien.

Helseproblemer Frenchs har den siste tida vært ved stadig sviktende helse, og denne hendelsen har ikke gjort det noe lettere å komme igjennom hverdagen for nordmannen.

Helsa til French var også årsaken til at domsavsigelsen i saken der han påstås å ha drept Tjostolv Moland er blitt utsatt to ganger.

Hele Norges coronakart