Joshua French er dømt til livsvarig fengsel

For et drap Kripos mener ikke har funnet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vi fulgte rettsmøtet direkte.

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Joshua French er dømt til livsvarig fengsel for å ha drept Tjostolv Moland 18. august i fjor.

French fikk dommen i et stappfullt rettslokale i Ndolo-fengselet ved 1345-tida i dag. Moland ble funnet død på badet på cella de to delte i Ndolo-fengselet 18. august.

French har fem dager på seg til eventuelt å anke domme.

Overlagt drap Dommen ble lest opp i motsatt rekkefølge av hva som er vanlig i Norge. Her pleier slutningen å leses først - og så premissene for dommen etterpå. Dommer Serge Kabondo leste en lengre begrunnelse for dommen først - før han så kom til slutningen.

Etter over tre timers kontinuerlig opplesning, fra de håndskrevne domspapirene, erklærte dommeren French skyldig klokka 1652. Retten reiste seg, dommeren iførte seg uniformslua si, og sa:

- I spørsmålet om tiltalte er skyldig i overlagt drap, har et flertall av stemmene, etter gjentatte, hemmelige avstemninger, kommet til svaret «ja». Når det gjelder hvorvidt det finnes formildende omstendigheter, har et flertall av stemmene, funnet svaret «ja». På spørsmålet om hvorvidt han skal idømmes en straff, har et flertall av stemmene kommet fram til svaret «ja». Derfor dømmes Joshua French til livsvarig fengsel for overlagt drap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.