TILBAKE I FENGSEL: Joshua French er skrevet ut av sykehuset, og tilbake i fengsel. Det bekrefter hans mor, Kari Hilde French. Hans advokat Hans Marius Graasvold mener klienten fortsatt burde vært innlagt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILBAKE I FENGSEL: Joshua French er skrevet ut av sykehuset, og tilbake i fengsel. Det bekrefter hans mor, Kari Hilde French. Hans advokat Hans Marius Graasvold mener klienten fortsatt burde vært innlagt. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Joshua French er skrevet ut av sykehuset og tilbake i fengsel

Det bekrefter moren hans, Kari Hilde French.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dødsdømte nordmannen ble i slutten av januar sendt til sykehus for behandling av malaria.

Advokaten til French, Hans Marius Graasvold, mener klienten hans fortsatt burde vært innlagt fordi forholdene i fengselet ikke er optimale når man har malaria.

- Han har ikke fått nødvendig behandling i fengselet, og det var også grunnen til at vi fikk ham overført til sykehuset, sier Graasvold til P4.

Vurderingen om å skrive ut French ble tatt av sykehuset ett døgn etter innleggelsen.

Helsesituasjonen til French blir nå fulgt tett av Utenriksdepartementet som er i dialog med fengselet i Kongo, forteller Graasvold.

French har vært alvorlig syk i over ett år, og advokaten sier det ikke er gunstig at malaria kommer på toppen av dette.

- Jeg håper Joshua nå får tilgang til lege i fengselet så han blir frisk, sier Graasvold.

French ble sammen med Tjostolv Moland pågrepet i Kongo i mai 2009, mistenkt for drap på sjåføren Abedi Kasongo. Begge ble dømt til døden.

Dommen ble anket, men ble senere opprettholdt. I februar i fjor ble French dømt til livstid i fengsel i den militære domstolen i Kinshasa for overlagt drap på Moland.

(NTB)