Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Joshua French er syk

Nektes legehjelp, ifølge moren.

SYK: Joshua French er blitt syk, men nektes legetilsyn på cella i Kinshasa, ifølge moren Kari Hilde French. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
SYK: Joshua French er blitt syk, men nektes legetilsyn på cella i Kinshasa, ifølge moren Kari Hilde French. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongo-fange Joshua French er blitt syk, men nektes legebesøk, sier mor Kari Hilde French til Dagbladet. Det er ikke klart hva som feiler ham.

- Han har gått og hanglet lenge med forskjellige ting, men har blitt ganske dårlig i løpet av den siste uken. Jeg pratet med ham for noen minutter siden. Han er ikke frisk og har blant annet hatt blod i urinen. Vi vet ikke hva det er, sier Kari Hilde French.

Ledelsen ved Ndolo-fengslet i Kinshasa har så langt avslått forespørsler om gi ham legetilsyn.

- Det er vanskelig å få en lege inn i kongolesiske fengsler. Det må mange tillatelser til, og det jobbes både fra norsk og britisk hold med å få inn en lege. En lege har også sagt nei til å dra inn, siden har tidligere har blitt trakassert av fangevoktere, sier hun.

- FÅR IKKE INN LEGE: Kari Hilde French er bekymret for helsetilstanden til sønnen Joshua French. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- FÅR IKKE INN LEGE: Kari Hilde French er bekymret for helsetilstanden til sønnen Joshua French. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Kari Hilde French forteller at sønnens generelle helsetilstand har gått nedover etter Tjostolv Molands (32) død 18. august. French ble da flyttet inn i en timannscelle.

- Joshua og Tjostolv bodde på sin egen celle og greide å holde den ren. Det er vanskelig på en timannscelle. Toalettforholdene er ikke akkurat de beste og det er lett å bli smittet. Det er mange sykdommer som florerer, blant annet tuberkulose, sier hun.

Moland og French ble pågrepet i Kongo i mai 2009, etter at sjåføren deres ble funnet drept. De to nordmennene ble senere tiltalt for bl.a. drapet og spionasje mot Kongo på vegne av Norge. For dette ble de idømt dødsstraff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media