- Joshua French er syk

Nektes legehjelp, ifølge moren.

SYK: Joshua French er blitt syk, men nektes legetilsyn på cella i Kinshasa, ifølge moren Kari Hilde French. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
SYK: Joshua French er blitt syk, men nektes legetilsyn på cella i Kinshasa, ifølge moren Kari Hilde French. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongo-fange Joshua French er blitt syk, men nektes legebesøk, sier mor Kari Hilde French til Dagbladet. Det er ikke klart hva som feiler ham.

- Han har gått og hanglet lenge med forskjellige ting, men har blitt ganske dårlig i løpet av den siste uken. Jeg pratet med ham for noen minutter siden. Han er ikke frisk og har blant annet hatt blod i urinen. Vi vet ikke hva det er, sier Kari Hilde French.

Ledelsen ved Ndolo-fengslet i Kinshasa har så langt avslått forespørsler om gi ham legetilsyn.

- Det er vanskelig å få en lege inn i kongolesiske fengsler. Det må mange tillatelser til, og det jobbes både fra norsk og britisk hold med å få inn en lege. En lege har også sagt nei til å dra inn, siden har tidligere har blitt trakassert av fangevoktere, sier hun.

Kari Hilde French forteller at sønnens generelle helsetilstand har gått nedover etter Tjostolv Molands (32) død 18. august. French ble da flyttet inn i en timannscelle.

- Joshua og Tjostolv bodde på sin egen celle og greide å holde den ren. Det er vanskelig på en timannscelle. Toalettforholdene er ikke akkurat de beste og det er lett å bli smittet. Det er mange sykdommer som florerer, blant annet tuberkulose, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer