Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Joshua French får saken vurdert på nytt

Den drapsdømte nordmannen er så syk at han er innlagt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua French får saken sin vurdert på nytt, opplyser Kongos justisminister.

Ifølge NRK kan humanitære grunner gjøre at kongolesiske myndigheter løslater nordmannen.

- Jeg har dyp medfølelse med moren til Joshua French. Hun er innstilt på å gjøre alt for sin sønn, sier justisminister Alexis Thambwe Mwamba til kanalen.

- Jeg ønsker at hun blir ved bedre helse. Det er kanskje hennes situasjon som har fått oss til å åpne saken igjen. Ellers ville saken ligget i arkivene. Men nå ligger den på bordet, fortsetter justisministeren.

Joshua French ble i 2009 pågrepet og senere dømt til døden for blant annet medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje. I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet.

French ble nylig lagt inn på sykehus i Kinshasa, og ifølge advokat Hans Marius Graasvold kommer han til å være der til han er frisk.

- Det som er bra, er at vi ser på saken igjen. Saken er ikke lukket. Det er ikke en fange som kommer til å være i et fengsel her helt til han dør, sier den kongolesiske justisministeren.

Utenriksdepartementet (UD) jobber for å få French utlevert til Norge.

- Innholdet i intervjuet bekrefter at det arbeides på høyt nivå her i Kongo for å finne en løsning, sier UD-utsending Arild Øyen til NRK.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media