Joshua French har fått kjæreste

Publikum spør: - Ligger dollarene i Kongo fortsatt nedgravd?

TILBAKEBLIKK: Joshua French på scenen i Nøtterøy Kulturhus foran Dagbladet-fotograf Espen Røst av French og Tjostolv Moland under kommando til den første rettssaken i Kisangani i Kongo. Foto: Dagbladet.
TILBAKEBLIKK: Joshua French på scenen i Nøtterøy Kulturhus foran Dagbladet-fotograf Espen Røst av French og Tjostolv Moland under kommando til den første rettssaken i Kisangani i Kongo. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tilværelsen ser lysere ut for Joshua French (36) etter åtte år i fengsel i Kongo og gjenoppbygging av fysisk og mental helse siden hjemkomsten 17. mai i fjor.

De to første foredragene i hans egenregisserte beretning «Dømt til døden» på Nøtterøy og i Drammen har gått for utsolgte hus.

På spørsmål fra salen i Drammens Teater torsdag om hva han har gjort siden han kom hjem, svarte French for 500 tilhørere blant annet at han har fått seg kjæreste.

På samme spørsmål fra publikum i Nøtterøy Kulturhus, stoppet French med å fortelle at han ble kjørt til det han kalte tropisk avdeling på Ullevål sykehus.

Lite sosialt liv

- Opplysningen om kjæreste er det han vil si om den saken. Ellers fortalte han at mye av tiden etter hjemkomst har gått til rehabilitering og trening både fysisk og mentalt. Det var vært lite sosialt liv, men den siden har blitt noe lettere nå, sier daglig leder i den norske avdelingen av foredragsselskapet Atikko, Kristian Jakobsen, til Dagbladet.

Advokat Hans Marius Graasvold er involvert i de forretningsmessige sidene i de nye aktivitetene til Joshua French etter at han ble en fri mann igjen - foredrag, bok og filmen som har premiere kommende fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer