Joshua French mistenkes ikke av norske myndigheter

- Ikke grunnlag til å mistenke noen for å ha forvoldt Tjostolv Molands død, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos.

UTENFOR MISTANKE: Joshua French mistenkes ikke av norske myndigheter for å ha noe å gjøre med dødsfallet til bestevennen Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet.
UTENFOR MISTANKE: Joshua French mistenkes ikke av norske myndigheter for å ha noe å gjøre med dødsfallet til bestevennen Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet):
Kripos har i dag sittet i møte med kongolesisk politi i Kinshasa. I det viktige møtet ble de to partene enige om konklusjonen i obduksjonsrapporten.

Et annet sentralt spørsmål var om Tjostolv Molands død i den kongolesisk fengselscellen var et resultat av en kriminell handling.

- De norske undersøkelsene har ikke medført at det er grunnlag til å mistenke noen for å ha forvoldt Tjostolv Molands død, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til Dagbladet mandag kveld.

Men selv om rettsmedisinerne er enige om en felles rapport, er det fortsatt uvisst om etterforskerne fra Norge og Kongo vil bli enige om konklusjonen av hele etterforskingen.

- Kongolesiske politi vil ha en pressekonferanse i morgen. Det er de som må offentliggjøre resultatet av sin etterforsking, sier etterforskningsleder Are Meisler Storvik.

- Men er det et resultat dere står sammen om?

- Jeg kan ikke si noe mer om det, sier Are Meisler Storvik.

Konklusjonen om obduksjonsrapporten var de helt enige i:

- Vi er kommet fram til en omforent obduksjonsrapport og den har tre streker under svaret, sier rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen til Dagbladet.

Den foreløpige rapporten som norske og kongolesiske obdusenter har utarbeidet sammen etter likundersøkelsen av Tjostolv Moland, ble mandag overlevert militærpolitiet i Kinshasa. Norske kripos-etterforskere avsluttet i dag det tekniske samarbeidet med sine kongolesiske militære kollegaer.

Det var ingen uenighet mellom den norske overlegen Arne Stray Pedersen og hans kongolesiske kollega.

Tirsdag vil Kripos-etterforskerne igjen møte Joshua French i fengselet for et avsluttende avhør.