Joshua French pågrepet på åpen gate i Kongo

Anklages for rømningsforsøk.

FORSØKTE Å RØMME: Ifølge kongolesiske myndigheter har Joshua French forsøkt å rømme. Arkivfoto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORSØKTE Å RØMME: Ifølge kongolesiske myndigheter har Joshua French forsøkt å rømme. Arkivfoto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongolesiske myndigheter beskylder Joshua French for å ha forsøkt å rømme etter at han for en og en halv uke siden ble pågrepet på åpen gate i Kongos hovedstad Kinshasa.

- Fra norsk side kjenner vi ikke detaljene i hendelsesforløpet som førte til at Joshua French ble pågrepet utenfor hans soningssted søndag. Joshua French er nå overført tilbake til Ndolo-fengselet. Fra norsk side vil vi fortsette å yte konsulær bistand og å videreføre dialogen med kongolesiske myndigheter med sikte på at han kan får returnere til Norge, sier kommunikasjonssjef i UD, Frode O. Andersen til Dagbladet.

Sonet i leilighet French har vært innvilget lettere soningsvilkår i en leilighet den siste tiden. Det skal der ha vært begrenset vakthold. Dagbladet får opplyst at French skal ha forlatt stedet på et tidspunkt vakten ikke var til stede, eller var uoppmerksom. Kongoleserne ser på det som et rømningsforsøk.

- Joshua French har i de seneste månedene sonet på et annet sted enn Ndolo-fengselet på grunn av hans helsetilstand. Det er kongolesiske myndigheter som til enhver tid har ansvaret for at soningsforhold er forsvarlige og at sikkerheten for Joshua French ivaretas, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer