- Joshua har det vondt nok om han ikke skal få slike anklager mot seg i tillegg

Mathilde Moland reagerer sterkt på at Kongo anser Joshua French som mulig mistenkt etter sønnens død.

STØTTER FRENCH: Tjostolv Molands mor, Mathilde Moland, synes det er «helt hinsides» at kongolesiske myndigheter ser på Joshua French som mulig mistenkt etter sønnens død. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
STØTTER FRENCH: Tjostolv Molands mor, Mathilde Moland, synes det er «helt hinsides» at kongolesiske myndigheter ser på Joshua French som mulig mistenkt etter sønnens død. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongolesiske myndigheter ser på Joshua French som en potensielt mistenkt etter Tjostolv Molands død, og advokat Hans Marius Graasvold reiser ned for å bistå ham så raskt det er mulig.

 - Det er nå en offisiell holdning fra Kongo om at de etterforsker dødsfallet til Tjostolv Moland som et mistenkelig dødsfall. De har hatt gjentatte avhør av French, sier hans advokat Hans Marius Graasvold til Dagbladet.

Joshua French fant kameraten død på cella som de delte i fengselet i Kinshasa søndag morgen. Molands mor, Mathilde Moland, snakket med French i går.

- Helt hinsides - Det er helt hinsides at de ser på Joshua som mistenkt. Jeg mistenker ham overhodet ikke for å ha noe med Tjostolvs død å gjøre, sier Mathilde Moland til Dagbladet og utdyper:

- Joshua har det vondt nok om han ikke skal få slike anklager mot seg i tillegg.

Mathilde Moland legger ikke skjul på at det har vært tøffe dager etter at sønnen ble meldt død søndag. UD bekreftet i formiddag at Kripos drar ned til Kongo for å bistå med obduksjonen av Tjostolv Moland.

- Veldig bra - Det er veldig bra at Kripos skal nedover. Jeg håper det ikke drar ut for lenge før kista til Tjostolv kommer hjem, sier mora til den avdøde 32-åringen.

Mathilde Moland håper og tror at sønnens død øker sjansen for at Joshua French kommer hjem til Norge.