FØLGER TETT: Joshua Frenchs mor Kari Hilde har vært i Kongo siden før jul. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
FØLGER TETT: Joshua Frenchs mor Kari Hilde har vært i Kongo siden før jul. Foto: Marte Christensen / NTB scanpixVis mer

- Joshua ligger på gulvet i gangen i fengselet

Moren frykter malaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Joshua French er flyttet ut i korridoren i fengselet - uten myggnetting eller vifte - ifølge Frenchs mor.

Det går fram av en rystende bloggoppdatering publisert av Joshua Frenchs mor Kari Hilde French, på bloggen Freefrenchandmoland. Mor French har ikke ønsket å la seg intervjue av Dagbladet de siste dagene, men i sin nye oppdatering går det fram hva slags forhold den alvorlig syke sønnen hennes lever under.

- ?Joshua ligger for tiden i korridoren i bygningen han har levd i siden desember 2011. Her har han en tynn skumgummimadrass uten trekk. Madrassen ligger rett på et skittent gulv, skriver French - som påpeker at sønnen er svært utsatt for malaria.

Tyverier Joshua French oppbevarer også mat og drikke på det skitne gulvet, etter at han er blitt fratatt en plaststol han hadde fått. Dagbladet har selv observert tettheten av kakerlakker og andre insekter i fengselet, og det er på det rene at en rekke fanger i militærfengselet til en hver tid sliter med alvorlige sykdommer.

Kari Hilde French skriver også at sønnen er blitt frastjålet en rekke eiendeler, både elektronisk utstyr og hygieneartikler.

- Det finnes ikke noe toalett i tilknytning til korridoren så han har ingen toalettfasiliteter om natten, etter at de andre fangene er låst inne i cellene sine, skriver French - som sier hun har tatt opp disse forholdene med både britisk og norsk UD.

Rettsmøte i dag Dagbladet får bekreftet at det stadig er møter mellom norsk UD og kongolesiske myndigheter om saken, men UD har vært svært sparsommelige med informasjon om hvorvidt det i det hele tatt har vært noen framgang i møtene.

Saken mot French fortsetter i militærfengselet Ndolo i Kinshasa fredag. Vi følger rettsmøtet direkte her. På Dagbladet Pluss kan du lese om den kongolesiske obduksjonsrapporten som førte til at French ble tiltalt for drap.

Først ble det annonsert at det skulle falle dom i saken i dag, men dommer Serge Kabondo signaliserte i går at saken kan bli ytterligere utsatt.

HARDE FORHOLD: Joshua French har i lengre tid slitt med sykdom, og soner under svært krevende forhold. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
HARDE FORHOLD: Joshua French har i lengre tid slitt med sykdom, og soner under svært krevende forhold. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer