Joshuas (21) død ble for sterk for forsvarsministeren

Prøvde å stoppe bildet. - Dette bør folk se, sier fotobyrå.

DE SISTE SEKUNDENE: Publiseringen av det rystende bildet av en døende Joshua Bernard (21) har skapt bølger i USA. Foto: JULIE JACOBSON / AP
DE SISTE SEKUNDENE: Publiseringen av det rystende bildet av en døende Joshua Bernard (21) har skapt bølger i USA. Foto: JULIE JACOBSON / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Uavhengig av hva amerikanske myndigheter - og den drepte soldatens familie - måtte mene om det, vil bildet øverst bli et av de sterkeste symbolene for NATO-styrkenes krigføring og de mange falne soldatene i Afghanistan.

Fikk sprengt av beinaFotograf Julie Jacobsen i nyhetsbyrået Associated Press fanget øyeblikket like etter at den 21 år gamle amerikanske korporalen Joshua «Bernie» Bernard var blitt truffet av en rakettdrevet granat under et Taliban-angrep på Bernards infanterienhet i Dahaneh i Helmand-provinsen 14. august.

Med ett bein revet av i eksplosjonen og det andre stygt kvestet var 21-åringen dødelig skadet, og medsoldatenes frenetiske kamp for å berge livet hans var fånyttes.Etter at Bernards familie var varslet, men på tross av deres ønske om at bildet ikke skulle offentliggjøres, valgte AP å gjøre det tilgjengelig sist fredag.

- Respekter familienDet er svært uvanlig at bilder av døende amerikanske soldater har nådd offentligheten, delvis fordi fotografer sjelden er tilstede når det skjer, og delvis på grunn av militære betingelser for deres tilstedeværelse eller selvpålagte restriksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer