-  Jøss, buksa passer

Den høye fotballspilleren og den lave journalisten er samme størrelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristine Edner er landslagsspiller i fotball, 1.80 høy og veltrent. Jeg er journalist, 1.57 lav og med mjuk mage.

I går tok vi runden i Oslos butikker, med den hypotese at medium ett sted er small eller large et annet.

Vi tok feil. (Vi trodde også at hun lå mellom medium og large og at jeg lå mellom small og medium. Der tok vi også feil.)

-  Denne passer. Dette er bedre enn mange andre steder, sa Kristine Edner i første butikk, Voice of Europe.

Kristine går inn i bukser fra Vero Moda og H& M.

Slik fortsetter det. Vi går på Bik Bok, Cubus, KappAhl, Peder Risøe og JC. Kristine går rett inn i alt hun prøver. Størrelsene er de samme, medium i butikker med bokstavstørrelser, 38 i butikker med tall. Bare to steder er det litt trangt, på Bik Bok og JC.

-  Jeg trodde det skulle være større forskjell i forskjellige butikker. Og jeg opplever ofte at bukser er for korte. Dette gikk overraskende bra, sier hun.

Så er det min tur. Tjuetre centimeter kortere og ett hakk mer optimistisk. Jeg sliter litt mer enn Kristine og forhåpningene om at small fortsatt kan passe i en, må jeg ganske kjapt gi opp. Men medium går.

Konklusjonen blir den samme for både fotballspiller og journalist. Størrelsene er faktisk like i forskjellige butikker. Og selv om vi er forskjellige, kan vi finne klær som passer begge to.

LITEN FORSKJELL: Lillian Bikset (øverst) kom fint inn i grønne fjortisbukser fra Bik Bok, men slet med størrelse 36 fra H&M. Kristine Edner kom inn i det meste hun prøvde.