Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jøss, en norsk suksess-debutant!

Platebransjens salgstørke rammet urbane norske debutanter knallhardt i fjor høst, men nå er det lys i den mørke tunnellen. Oslo-baserte D'Sound opplever utsolgte konserter og nærmere 15 000 solgte av sin "Spice Of Life". Nå venter en hektisk vår og sommer med spillejobber både på Hyperstate og Molde Jazz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet ble med D'Sound i studio da de skulle remixe låta "Smooth Escape" i DiscLab i Oslo. Der møtte vi en gira acid jazz-trio som er oppglødd over den positive responsen de har fått.

-Det er morro å vise at det går an for et ungt og urbant band som oss selv å selge plater, mener Kim Ofstad, Johnny Sjo og Simone som sammen utgjør D'Sound.

$MEL$Må stå på gangen

Med sine fire første singler har de "gjort en Spice Girls". Nesten i alle fall. For mens Spice Girls sine fire første singler alle har toppet de britiske singellistene, har D'Sound opplevd at alle deres fire første singler har gått inn blant de 10 mest spilte radiosinglene i Norge. "Spice Of Life" har også ligget 10 uker blant landets 40 mest solgte album.

-Mange har oppfatta det dithen at det ikke finnes noe publikum for vår type musikk i Norge, men det har vi nå forhåpentligvis klart å tilbakevise, sier de tre. Remixingen av "Smooth Escape" foregår live i studio. I to knøttsmå studiorom har Johnny, Kim, to ekstramusikere, to produsenter og Dagbladets utskremte stablet seg opp.

Så minimal er plassen at vokalist Simone må stå på gangen for å synge inn vokalen. Men om lokalitetene er små, så er grooven og spillegleden i studio dessto større. Gutta fyrer i vei en svært så inspirert ny-versjon av "Smooth Escape" mens Simones røst duver sensuelt på toppen. Faktisk tar den av i langt større grad enn originalversjonen. Slik sett lyder remixen navnet "Smoother Escape" med rette.

$MEL$Satser på DJ-ene

-;Jeg er jævli fornøyd med trommene, konstaterer Kim i det han kommer styrtende ut fra trommerommet sitt. Johnny nikker samtykkende, og de blir skjønt enige om at live-remixen de akkurat har lagt på bånd låt heftig.

-Etter påske legger vi den ut for salg. Vi vil også spre den til diverse DJ-er. Det er en måte å få presentert D'Sound på klubbene, presiserer Kim. Han gleder seg stort over spillejobene som venter gruppa i tida som kommer.

-Det viser seg at folk i flere miljøer har lagt merke til oss. To så forskjellige arrangementer som Hyperstate og Molde Jazz har booket oss. Det setter vi stor pris på. Også gleder vi oss til å spille på Göteborgs hippeste klubb i mai, konkluderer Johnny Sjo. Simone på sin side viser størst entusiasme i det hun kan fortelle at D'Sound nylig spilte for utsolgt hus på hjemstedet Volda...