Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jøss, vi fikk 27 000 kroner for denne

Derfor kappkjører amerikanske bileiere for å få byttet inn gamle kjerrer i siste liten.

SNART SLUTT PÅ PENGENE: Det såkalte «cash for clunkers»-programmet er blitt en dundrende suksess, i den grad at det må avsluttes tidligere enn planlagt fordi pengene er brukt opp. Foto: Scanpix/Reuters
SNART SLUTT PÅ PENGENE: Det såkalte «cash for clunkers»-programmet er blitt en dundrende suksess, i den grad at det må avsluttes tidligere enn planlagt fordi pengene er brukt opp. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske bileiere kappkjørte mandag til forhandlerne for å få byttet inn gamle kjerrer i nye og mer miljøvennlige biler. Det såkalte «cash for clunkers»-programmet er blitt en dundrende suksess.

Men kjøpefesten kan bli fulgt av en dundrende bakrus. Programmet har kostet amerikanske skattebetalere anslagsvis tre milliarder dollar eller 18 milliarder kroner - og pengene, som etter planen skulle vart fram til neste år, er allerede brukt opp.


Bilfabrikker, forhandlere og myndigheter er blitt rent ned av folk som ønsket å gjøre bruk av vrakpantordningen. Den innebærer at hver enkelt kunde kan få inntil 4.500 dollar, eller 27.000 kroner, for å bytte inn sin gamle bil mot en ny.


- I de 27 årene jeg har drevet denne butikken, har jeg aldri sett så mye folk i lokalene, sa bilforhandleren Brian Benstock til mediefolk mandag.


Han selger biler av det japanske merket Honda i New York.


Inntil torsdag i forrige uke var over 450.000 biler kjøpt og solgt i en omsetningsbølge med en samlet verdi på bortimot 11,5 milliarder dollar. Japanske Toyota erobret en andel på 19 prosent av nybilsalget, mens amerikanske General Motors tok 18 prosent.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling