Jostein (18) fra Førde oppdaget tilfeldig at han sto på kirkevalglista 1000 kilometer unna

18-åringen sto på kirkevalglista i Nordland.

BLE SATT OPP KIRKEVALGLISTE: Jostein Vedvik fra Førde googlet seg selv og fant ut han sto på kirkevalgliste i Mo i Rana. Foto: Josef Benoni Ness Tveit
BLE SATT OPP KIRKEVALGLISTE: Jostein Vedvik fra Førde googlet seg selv og fant ut han sto på kirkevalgliste i Mo i Rana. Foto: Josef Benoni Ness Tveit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi brast ut i latter da vi oppdaget kandidaturet mitt, sier Jostein Vedvik fra Førde til Dagbladet, etter han ved en ren tilfeldighet fant ut at han sto på Nominasjonskomiteens liste til Menighetsrådsvalget i Røssvoll Sokn.

Det var Firda som først omtalte saken.

Sammen med noen venner bestemte de seg for å google fortida til hverandre. Da turen kom til ham ble guttene mildt sagt sjokkert.

- Kameraten min fant navnet mitt på kirken.no, og etter å ha undersøkt litt nærmere fant vi ut at jeg også sto på valgkortet i, forteller 18-åringen.

Navn, alder og adresse stemte med Josteins, og han var oppført på 5. plass på ei liste på totalt 11 navn. Kandidatene er satt opp i prioritert rekkefølge, og det skal velges seks medlemmer og, og fem varamedlemmer.

5.plassen til Jostein betyr at han hadde vært sikra plassen i Menighetsrådet i Røssvoll Sokn. For å gjøre det klart for dem som ikke vet: Røssvoll Sokn ligger i Rana i Nordland — over 1000 kilometer fra Førde.

- Jeg gjorde meg klar til å reise til Nordland for å starte valgkampen, sier han lattermildt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer