Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jostein (59) lettere skadd etter Istanbul-terroren

Skadet i beinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Jostein Nielsen (59), nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, som er nordmannen som er lettere skadd etter eksplosjonen i Istanbul i dag.

Det bekrefter hans bror, Kjartan Solvang-Nielsen, og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, overfor Dagbladet. Nielsen er også bror av advokat Brynjar Meling.

- Vi vet ikke mer enn at han er lettere skadd, sier Kjartan Solvang-Nielsen til Dagbladet.

TV2 har vært i kontakt med Nielsen.

- Jeg hørte først et smell som jeg tror er det som utløste bomben. Deretter kom det virkelige smellet. Jeg kjente at kneet mitt sluttet å virke, sier 59-åringen til kanalen.

Han skal etter planen operere kneet i morgen.

Hans kone Magna Våje Nielsen skal være uskadd. De bor i Moldova, og jobber for Frelsesarmeen i Øst-Europa, han som nestleder, opplyser Hannevik i Frelsesarmeen.

Kjartan Solvang-Nielsen sier at broren fikk en ufrivillig mellomlanding i Istanbul på grunn av værforholdene. Jostein Nielsen skriver på sin egen Facebook-side at de i de er tåkefast på tredje dagen i Istanbul. De var på vei til Hagia Sofia-kirken, som ligger rett ved Sultanahmet-plassen, hvor bomba gikk av, får Dagbladet opplyst.

Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AFP, som siterer en kilde i myndighetene, mistenkes koblinger til terror. Ifølge den statlige TV-kanalen TRT er det høyst sannsynlig snakk om en selvmordsbomber, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge Reuters og lokale medier, mistenkter tyrkiske myndigheter at terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) står bak. Dagbladet har fått samme informasjon fra kilder i Istanbul.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!