Jostein Pedersen

En hektisk uke i Bergen i 1986 fikk ham til å våkne opp. Også Jostein Pedersen ble grepet av Melodi Grand Prix-hysteriet. Nå er mannen blitt vår fremste ledestjerne på området, og lørdag deler han sine kunnskaper med oss fra Dublin. Fra bakken skyter en 198 centimeter lang kjempe fra Sandnessjøen opp. Et feil smug en nattetime ville ha vært en søndagsvandring med denne karen som beskytter. Han rekker fram en diger klype for å hilse. Men så summer det svakt der oppe. Hva sa? - Jostein Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ikke det at stemmen nødvendigvis er så svak, men den er så myk. Kanskje er han verdens høyeste mann i forhold til mykheten på stemmen. Dette er mannen som kan berolige massene, og som har gjort det gjennom utallige Nattradio-sendinger og andre radiotriumfer. Nå står EuroSong for våre åpne dører med grande finale. I forkant har han varmet oss opp ved å presentere samtlige finalelåter i "Adresse Irland".

MEN ALTSÅ STEMMEN. I sin radiotid fikk Pedersen kaskader av brev og hilsener, i all hovedsak fra damer som lot seg villig forføre i natten. "Norges mest sexy stemme," pustet de i kor, og fantaserte nok om tusen nordlandsnetter. Men de la også forsiktig til det mer neddempete adjektivet koselig.

- Å høre at jeg er koselig er en av de største komplimenter jeg kan få. Men ellers hadde jeg ikke noe forhold til de greiene der, med brevene og slikt. Det ble nesten for mye av det gode.

Det ble tidlig musikk og underholdning for stemmen. Før militæret var han å finne bak disken på byens platebar.

- Hadde jeg ikke dratt ut, ville jeg helt sikkert stått i platebar ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer