Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jøtul gir alle ansatte i Fredrikstad permitteringsvarsel

Mer enn 300 kan måtte gå fra jobben.

PERMITERER ANSATTE:  Tradisjonsrike Jøtul på  har gitt alle ansatte i Fredrikstad permiteringsvarsel. Foto: Kristin Svorte
PERMITERER ANSATTE: Tradisjonsrike Jøtul på har gitt alle ansatte i Fredrikstad permiteringsvarsel. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske storeieren Ratos har tapt så mye på vedovnsprodusenten Jøtul at samtlige ansatte i Fredrikstad har fått permitteringsvarsel.

Jøtul har mer enn 300 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad.

Ratos betalte 235 millioner kroner for 62,5 prosent av Jøtul-aksjene i 2006. Selskapet økte i sommer eierandelen til 93 prosent. De tre første kvartalene i år har Ratos tapt nærmere 100 millioner kroner av en omsetning på snaue 600 millioner. Tar man med resultatet for de siste to årene er det akkumulerte underskuddet rundt 350 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Jøtul har produksjon i Fredrikstad og i Halden, i tillegg til produksjonsenheter i Danmark, USA, Polen og Frankrike. Selskapet har tidligere gjennomført store nedbemanninger og så sent som i oktober sendte selskapet ut et generelt permitteringsvarsel til samtlige ansatte ved hovedkvarteret på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, skriver avisen.

Administrerende direktør Stein Erik Bjørni sier til Fredriksstad Blad at ingen ansatte hittil er permittert som følge av varselet. Selskapet varslet imidlertid tidligere i høst at 31 ansatte måtte gå, og enda flere kan miste arbeidsplassen sin.

- Jeg kan ikke utelukke noe som helst. Når det er sagt, så er det ingenting som er planlagt, men jeg kan ikke gi noen garantier på at det ikke vil bli ytterligere nedskjæringer, sier styreleder Anders Lindblad.

Han sier det har vært en ørliten forbedring i peismarkedet i løpet av 2013, men er forsiktig med å spå hvordan markedet vil utvikle seg i framtiden.

- Vi må ta de avgjørelsene vi må som en konsekvens av markedsutviklingen, sier han.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!