Journalist banket opp i Ukraina

En kvinnelig journalist og kritiker av regjeringen i Ukraina er blitt overfalt og banket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tetjana Tsjornovil (34) ble stanset mens hun kjørte utenfor hovedstaden Kiev onsdag kveld. Flere menn gikk løs på henne, og hun er nå innlagt på sykehus, ifølge BBC.

Politiet har pågrepet to mistenkte, mens en tredje mann er ettersøkt for overfallet. Tsjornovil har skrevet saker hvor ukrainske politikere anklages for tvilsomme forretningsmetoder. Hun har også talt i demonstrasjoner mot regjeringen.

Opposisjonspartiet UDAR ber ukrainske journalister streike i solidaritet med Tsjornovil. Den fengslede tidligere statsministeren Julia Timosjenko sier hun er sjokkert over det brutale overfallet.

Ifølge nettavisa Ukrainska Pravda er Tsjornovil innlagt på sykehus med hjernerystelse og brukket nese. Også flere andre politiske aktivister og kritikere av regjeringen er blitt utsatt for vold i Ukraina den siste tiden.

Overfallet på Tsjomovil skjedde få timer etter at hun publiserte en bloggartikkel om eiendommene og formuene til ukrainske toppolitikere.

(NTB)

BANKET OPP: Tetjana Tsjornovil (34) er ikke den eneste demonstranten i Ukraina som har vært utsatt for grov vold det siste året. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
BANKET OPP: Tetjana Tsjornovil (34) er ikke den eneste demonstranten i Ukraina som har vært utsatt for grov vold det siste året. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer