Journalist båret skrikende bort fra Obamas fly

Ville gi brev til presidenten, Secret Service grep inn.

STUNTREPORTER: Secret Service er ikke nevneverdig begeistret for politiske aktivister i pressekorpset. Brenda Lee fikk tilbud om gi brevet sitt til en medarbeider fra Det hvite hus, men det holdt ikke, syntes hun.  Foto: NICK UT / AP / SCANPIX
STUNTREPORTER: Secret Service er ikke nevneverdig begeistret for politiske aktivister i pressekorpset. Brenda Lee fikk tilbud om gi brevet sitt til en medarbeider fra Det hvite hus, men det holdt ikke, syntes hun. Foto: NICK UT / AP / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den i overkant pågående og katolske journalisten Brenda Lee ble i går  fjernet med makt fra presseområdet ved Air Force One på den internasjonale flyplassen i Los Angeles, like før Barack Obama ankom for å gå ombord.

Lee, som skal være reporter i det ukjente månedlige magasinet Georgia Informer, troppet opp på flyplassen for å gi Obama et brev der hun oppfordrer presidenten til å ta et standpunkt for «tradisjonelt ekteskap», skriver nyhetsbyrået AP.

«Journalisten», oppgir at hun også er romersk-katolsk prest i Anaheim i California, og ser ut til å være sterkt engasjert i den pågående opprivende debatten rundt forbudet mot homofile ekteskap i delstaten.

Da kvinnen henvendte seg til Secret Service ved presidentents fly, gjorde livvaktene det klart at de ikke kunne overlevere noe brev direkte til Obama, og henviste henne til en medarbeider fra Det hvite hus. Men da Lee nektet å gi brevet til mellommannen, skal sikkerhetsfolkene ha eskortert henne ut av området.

Siden skal hun etter eget utsagn ha fått tillatelse til å komme inn igjen om hun lovet å ikke rope eller vinke. Men Secret Service bestemte seg til slutt for at reporteren likevel var uønsket.

- Jeg sa «jeg går ikke herfra». Da prøvde de å dra meg ut, sier kvinnen til AP.

Den mildt sagt uvanlig episoden endte med at flere agenter fra Secret Service tok tak i armer og bein og bar Lee skrikende ut av området.

Hun ser ikke ut til å være bekymret for journalistkarrieren, og var mer bekymret for hvordan hun så ut på bildene nyhetsbyrået tok av hendelsen.

- Jeg var redd for at du kunne se oppunder klærne mine, sier hun gråtkvalt på telefon til AP.

OPPGITT: Det hvite hus vil ikke kommenter hendelsen, og Secret Service så nok på den ropende journalisten mer som et irritasjonsmoment enn en reell sikkerhetsrisiko...
OPPGITT: Det hvite hus vil ikke kommenter hendelsen, og Secret Service så nok på den ropende journalisten mer som et irritasjonsmoment enn en reell sikkerhetsrisiko... Vis mer