FURORE:  Da nyheten om at den japanske journalisten Kenji Goto hadde blitt henrettet av IS, reagerte Japan med avsky. Her går mennesker i Tokyo forbi en skjerm som viser en japansk nyhetssending om dødsfallet søndag. AFP PHOTO / Toru Yamanaka
FURORE: Da nyheten om at den japanske journalisten Kenji Goto hadde blitt henrettet av IS, reagerte Japan med avsky. Her går mennesker i Tokyo forbi en skjerm som viser en japansk nyhetssending om dødsfallet søndag. AFP PHOTO / Toru YamanakaVis mer

Journalist ble henrettet av IS. Nå går den fire år gamle twitter-meldingen hans verden rundt

Meldingen om nestekjærlighet rører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den japanske journalisten Kenji Goto ble henrettet av terrororganisasjonen IS i januar. Etter hans død, fortsettere ordene til journalisten å røre. Det skriver NDTV.

På Gotos Twitter-konto har spesielt én melding blitt holdt fram som et motstykke til IS-terroristenes handlinger. Meldingen stammer fra fire år tilbake, og handler om nestekjærlighet og toleranse.

- Hat er ikke for mennesker Oversatt fra japansk lyder meldingen fra 7. oktober 2010 slik ut, ifølge NDTV:

- Lukker øynene mine og sitter rolig. Det er slutt hvis jeg blir sur eller skriker. En bønn er nær. Hat er ikke for mennesker. Bare gud kan dømme. Det er det jeg har lært av mine arabiske brødre og søstre.

Tidlig mandag morgen hadde twitter-meldingen blitt delt over 20 000 ganger, og meldingen delt flere og flere ganger for hvert minutt som gikk.

Twitter-kontoen til Goto ble ifølge NDTV verifisert som hans av Toshi Maeda, en venn av den avdøde journalisten.

Video viser Goto død På det sosiale mediet har flere Twitter-brukere uttrykt beundring for Gotos reportasjer om blant annet barn i nød i Sierra Leone, Afghanistan og Irak.

Journalisten Kenji Goto figurerer sammen med et annet japansk gissel, Haruna Yukawa, i en video angivelig filmet og publisert av IS i januar.

På tross av japanske myndigheters forsøk på å forhandle en løslatelse av gislene, ble en annen video publisert av Kenji Goto en liten tid senere som viser at han er død.

Gotos siste Twitter-melding publiserte han i oktober da han reiste til Syria.