Journalist ble henrettet av IS. Nå går den fire år gamle twitter-meldingen hans verden rundt

Meldingen om nestekjærlighet rører.

FURORE:  Da nyheten om at den japanske journalisten Kenji Goto hadde blitt henrettet av IS, reagerte Japan med avsky. Her går mennesker i Tokyo forbi en skjerm som viser en japansk nyhetssending om dødsfallet søndag. AFP PHOTO / Toru Yamanaka
FURORE: Da nyheten om at den japanske journalisten Kenji Goto hadde blitt henrettet av IS, reagerte Japan med avsky. Her går mennesker i Tokyo forbi en skjerm som viser en japansk nyhetssending om dødsfallet søndag. AFP PHOTO / Toru Yamanaka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den japanske journalisten Kenji Goto ble henrettet av terrororganisasjonen IS i januar. Etter hans død, fortsettere ordene til journalisten å røre. Det skriver NDTV.

På Gotos Twitter-konto har spesielt én melding blitt holdt fram som et motstykke til IS-terroristenes handlinger. Meldingen stammer fra fire år tilbake, og handler om nestekjærlighet og toleranse.

- Hat er ikke for mennesker Oversatt fra japansk lyder meldingen fra 7. oktober 2010 slik ut, ifølge NDTV:

- Lukker øynene mine og sitter rolig. Det er slutt hvis jeg blir sur eller skriker. En bønn er nær. Hat er ikke for mennesker. Bare gud kan dømme. Det er det jeg har lært av mine arabiske brødre og søstre.

Tidlig mandag morgen hadde twitter-meldingen blitt delt over 20 000 ganger, og meldingen delt flere og flere ganger for hvert minutt som gikk.

Twitter-kontoen til Goto ble ifølge NDTV verifisert som hans av Toshi Maeda, en venn av den avdøde journalisten.

Video viser Goto død På det sosiale mediet har flere Twitter-brukere uttrykt beundring for Gotos reportasjer om blant annet barn i nød i Sierra Leone, Afghanistan og Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.