Journalist bombet i Sverige

En svensk journalist, under politibeskyttelse, og hans åtte år gamle sønn ble såret da en bilbombe eksploderte i Stockholm i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalisten og hans sønn på åtte, skal ha nærmet seg bilen da bomben detonerte. Guttens mor var inne i et hus like ved, og hun styrtet ut da hun hørte smellet fra den kraftige eksplosjonen.

Far og sønn ble kastet 15 meter bakover av trykket fra eksplosjonen. De ble bragt til sykehus med helikopter, og behandles for blant annet skader i ansiktet og i nakken. Tilstanden for far og sønn er ikke livstruende, og den er stabil. Også moren er bragt til Karolinska sykehuset i Stockholm, og hun behandles for sjokkskader. I følge le

- Dører og andre bildeler ble revet av kjøretøyet, og skadet de to, sier Stockholmpolitiets talsmann, Bjørn Pihlblad.

Truet av ny-nazister

Journalisten, som ble offer for bombeattentatet i formiddag, arbeider for en anti-rasistisk avis i Sverige som heter Expo. Avisen har et norsk søstermagasin som heter Monitor, står det å lese på avisens hjemmesider. Tidligere i år har ny-nazister vandalisert avisens trykkeri, og politiet hadde allerede gitt jorunalisten, som ble rammet i dag, beskyttelse. Dette hjalp tydeligvis ikke.

To menn flyktet

Politiet leter etter to menn som ble sett kjørnde vekk i stor hastighet fra åstedet like før bomben detonerte. De to mennene skal i følge vitner ha viftet med et våpen, og politiet setter bilen i sammenheng med en illegal våpenhandel for en stund tilbake.

Politiet regner med at den kraftig bomben var plassert inne i bilen.