Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalist drept i Afghanistan

En fransk kvinnelig journalist ble søndag kveld drept da Nordalliansen ble utsatt for et bakholdsangrep fra Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johanne Sutton arbeidet for den franske radiostasjonen Radio France Internationale (RFI). Hun ble drept på frontlinjen nordøst i Afghanistan, ifølge en hærfører fra opposisjonen. RFI bekrefter at deres journalist, som er 35 år og ugift, er drept.

En annen fransk journalist som var sammen med Sutton, er meldt savnet. Han jobber for den Luxembourg-baserte radiostasjonen RTL.

De to journalistene var sammen med flere andre utenlandske journalister på en av Nordalliansens stridsvogner da Taliban-styrker angrep med bombekastere og maskingevær.

Nordalliansens soldater greide å berge liket til den drepte journalisten. Hun er trolig den første journalisten som er drept siden USA innledet krigen i Afghanistan 7. oktober.

Det ble meldt om harde kamper i området rundt Sharatai søndag kveld, da Nordalliansen angrep Taliban dagen etter at to stillinger var tatt.

NTB-AFP

Hele Norges coronakart