REAGERER: Sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad synes det er uhørty at en av hans journalister ble slått i ansiktet på jobb i kveld.

Foto: Berit Roald / SCANPIX
REAGERER: Sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad synes det er uhørty at en av hans journalister ble slått i ansiktet på jobb i kveld. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Journalist i Romerikes Blad slått i ansiktet på jobb

Angrepet da han tok bilde av en bil på et jorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En av Romerikes Blads journalister ble i kveld slått da han var på jobb for avisa, skriver rb.no.

— Jeg har aldri opplevd maken. Jeg har vært i krangler i forbindelse med oppdrag opp igjennom årene, men aldri blitt fysisk slått, sier journalisten som fikk en fryktreaksjon etter episoden.

Journalisten stanset for å ta et bilde av en bil som sto unaturlig plassert på et jorde langs veien ved Algarheim.

— De krevde etterpå at jeg slettet bildet, og at de ville ha telefonen min. Den ville jeg selvfølgelig ikke gi fra meg. Da tok de fram en hund og truet meg, før den ene slo meg på haka, sier journalisten til egen avis..Etter å ha blitt slått, flyktet han inn i nærmeste bil som stanset og ringte politiet.

En 43 år gammel mann fra Lillehammer og en 23-åring fra Ullensaker har overfor politiet erkjent å ha truet journalisten, men ikke å ha slått.
Sjefredaktør i Romerikes Blad, Thor Woje reagerer kraftig og vil følge opp saken videre.

— Dette er uhørt. Og jeg ser meget alvorlig på saken. Journalister er vant med kjeft, men det går en grense ved fysiske angrep, sier Woje. Avisa kommer til å anmelde forholdet i morgen.