Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalist kan få 20 års fengsel

Den serbiske journalisten Miroslav Filipovic kan få 20 års fengsel for å ha skrevet om jugoslaviske soldaters overgrep i Kosovo. Rettssaken mot Filipovic ble innledet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken går for en militær domstol i byen Nis, og delvis bak lukkede dører. Filipovic er formelt tiltalt for spionasje og for å ha spredd falsk informasjon. Saken har vakt reaksjoner verden over. Amnesty International mener det er små sjanser for at Filipovic får en rettferdig behandling av domstolen.

Filipovic har sittet i militært varetektsfengsel siden 22. mai. Han arbeidet blant annet for den jugoslaviske avisen Danas og for det franske nyhetsbyrået AFP. Han hadde også oppdrag for den serbiske Helsingforskomiteen.

Filipovic gjorde seg særlig bemerket med avslørende reportasjer om jugoslaviske soldaters og offiserers overgrep i Kosovo, basert på deres egne uttalelser. Hans reportasjer ble gjengitt i en rekke vestlige medier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media