- Journalist kidnappet i Irak

En fransk-amerikansk reporter er kidnappet i Sør-Irak, melder Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den fransk-amerikanske journalisten skal ha blitt kidnappet i den sør-irakiske byen Nasiriyah, meldte den arabiske tv-stasjonen Al-Jazeera i dag tidlig ifølge nyhetsbyrået AP.

Al-Jazeera rapporterer at journalisten skal ha dobbelt statsborgerskap, men vedkommende skal ikke ha blitt identifisert med navn, kjønn eller oppdragsgiver.

En talsmann for de italienske styrkene i byen, som ligger 320 kilometer sørøst for Bagdad, kunne ikke bekrefte kidnappingspåstanden. Det kunne heller talsmann Bob Callahan ved den amerikanske ambassaden i Bagdad, som ikke hadde hørt noe om den angivelige kidnappingen.

Kidnappingen bekreftes imidlertid av byens guvernør Adnan al-Sharifi, melder AP.

Ifølge guvernøren skal journalisten være en mann av fransk opprinnelse, som har amerikansk pass. Journalisten og hans irakiske tolk skal ha blitt bortført mens de jobbet med saker om arkeologiske funnsteder i området. Det var tolkens familie som første meldte de to savnet.

Journalist løslatt

I forrige uke ble den britiske Sunday Telegraph-journalisten James Brandon (23) kidnappet fra hotellet han bodde på i den sør-irakiske byen Basra. I et videoopptak truet kidnapperne med å drepe Brandon hvis ikke det amerikanske angrepet på sjialederen Moqtada al-Sadrs milits i Najaf ble stanset.

Brandon ble løslatt etter at representanter for militslederen Moqtada al-Sadr grep inn.