Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalist kidnappet i Irak

Tolken hennes ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jill Carroll (28) har rapportert fra Midtøsten for amerikanske, jordanske og italienske nyhetsbyråer i tre år. Lørdag ble frilansjournalisten kidnappet i Bagdad, melder CNN.

- Vi søker etter all mulig informasjon om Carroll og leter overalt for å sikre at hun løslates, sier redaktør Richard Bergenheim i The Christian Science Monitor, avisen Carroll jobbet for da hun ble kidnappet.

Carrolls irakiske tolk, Allan Enwiyah (32), ble drept med to skudd til hodet.

Sjåføren unnslapp

Den irakiske sjåføren unnslapp kidnappingen uten fysiske skader. Han har senere forklart seg om hendelsen som han mener var «veldig nøye organisert».

- Jeg så en gruppe mennesker komme mot oss. En mann tok all min oppmerksomhet ved å rope stopp, stopp, stopp, mens han hadde en pistol i høyre hånd, sier sjåføren.

En av kidnapperne skal ha dyttet sjåføren ut av bilen og deretter stukket av med den. Tolken ble funnet skutt og drept like ved stedet der kidnappingen fant sted.

Sjåføren vil være anonym.

- Slipp henne fri

Foreløpig har ingen stått frem som de ansvarlige for kidnappingen.

Carroll er en av 36 journalister som har blitt kidnappet i Irak siden april 2004, ifølge en komité som skal beskytte journalister. Seks av disse har blitt drept.

Carroll blir beskrevet som en innsiktsfull, ressurssterk og modig reporter.

- Jills evne til å få andre til å forstå viktige temaer rundt alle grupper i Irak har vært uvurdelige, sier redaktør Richard Bergenheim.

Andre journalister er bekymret for Carroll.

- Vi er veldig bekymret for sikkerheten til vår kollega Jill Carroll. Vi ber om at den eller de som holder henne ganget vil slippe henne fri. Hun er en profesjonell journalist som har dekket alle sidene av konflikten i Irak, sier Ann Cooper i journalistenes beskyttelsesorgan.

SKUTT OG DREPT: Tolk Allan Enwiyah (32), her avbildet med sønnen på armene.
KIDNAPPET: Frilansjournalist Jill Carroll (28).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!