Journalist meldt drept i går. Dukket opp på presse­konferanse i dag

Sier han iscenesatte sin død for å redde livet.

MELDT DREPT: Den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko, som tirsdag ble meldt drept i sitt hjem i Ukrainas hovedstad Kiev, dukket plutselig opp i live på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Video: Kanal 5 (Ukraina) / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko, som i går ble meldt drept i sitt hjem i Ukrainas hovedstad Kiev, dukket plutselig opp i live på en pressekonferanse i samme by, melder nyhetsbyrået AP.

Babtsjenko, som ifølge gårsdagens meldinger ble skutt, sier at han iscenesatte sin egen død i samarbeid med ukrainsk etterretning - nettopp for å unngå at han ble tatt av dage.

På pressekonferansen opplyste toppsjefen for den ukrainske etterretningstjenesten (SBU), Vasilij Gritsak, at de tre timer i forveien pågrep en mann mistenkt for virkelige drapsplaner mot Babtsjenko.

Russisk etterretning anklages for å ønske livet av journalisten.

Planlagt i en måned

På pressekonferansen fortalte journalisten at han ble kontaktet av SBU for en måned siden. Da hadde planleggingen av «attentatet» allerede pågått i en måned. «Leiemorderne» fikk 350 000 kroner for å utføre oppdraget, skriver Zona.

- Jeg beklager overfor alle, først og fremst min kone, sier Babtsjenko - som i en årrekke har vært en profilert kritiker av Russlands president Vladimir Putin.

Ifølge gårsdagens rapporter var kona på badet da hun hørte skudd. Da hun kom ut, fant hun mannen blodig, og han ble seinere erklært død på vei til sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer