Journalist mistenkes for attentat-planlegging

Fem personer ble pågrepet med våpen og noe som kan være eksplosiver i Göteborg, der EU har toppmøte. En av kvinnene hadde pressekort. Journalister har tilgang til toppmøtets lokaler og pressekonferanser, der blant annet president George W. Bush skal delta. Svensk politi tror at de fem planla attentat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem ble pågrepet i dag morges i en leilighet i Göteborg, skriver Aftonbladet. Svensk politi mistenker de fem for å ha planlagt attentat. De fem kommer fra Danmark og er mellom 20 og 30 år gamle. Flere av dem skal være kjenninger av dansk politi, ifølge Göteborgsposten. Avisa skriver at dansk politi er på plass i Göteborg.

Også Secret Service er på plass. De amerikanske agentene er bevæpnet.

Aftonbladet skriver at politiet fant en granatkaster som blant annet kan brukes for å kaste brannbomber. Politiet i Göteborg avkrefter dette:

- I det minste har jeg ikke sett noe slikt våpen, sier Thomas Ahlstrand i svensk politi.

Det ble også funnet noe som kan være eksplosiver. Dette er sendt til analyse hos Statens kriminaltekniska laboratorium.

Pågrepet i dag morges

Politiet slo til og arresterter de fem klokka fire i dag morges. De er mistenkt for forberedelse til grov sabotasje og forberedelse til grov mishandling.

Politiet har konkrete mistanker om hva slags anslag de fem planla å gjennomføre.

I Göteborg pågår nå et EU-toppmøte. Sikkerhetsforanstaltningene er massive, ettersom president George W. Bush, statsminister Göran Persson og Roman Prodi er i byen. De tre holder felles pressekonferanse i morgen.

Kvinnen som gikk med pressekort, var ifølge Aftonbladet akkreditert som journalist. Akkrediterte journalister har fri tilgang til å gå innenfor sperrene og være til stede på pressekonferanser, blant annet pressekonferansen med George Bush.

Alle søknader om presseakkreditering blir vurdert av svensk politi.

BUSH PÅ BESØK: President George W. Bush skal delta på EU-toppmøtet på torsdag. Her er han på pressekonferanse med Spanias statsminister Jose Maria Aznar i Madrid.